Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-03-2012

Pašvaldība kopā ar Valsts policiju atradusi iedarbīgas metodes cīņai ar lūku un metāla zagļiem


21. martā Daugavpils Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis rīkoja apspriedi, kurā piedalījās Valsts policijas pārstāvji un uzņēmumu “Daugavpils ūdens” un “Daugavpils siltumtīkli” vadība.

Sarunas tēma- metāla, tai skaitā arī lūku zādzības. Andrejs Kursītis informēja, ka kopā ar policiju meklēja iespējas šīs nelikumības apkarot. Šogad nepilnu 3 mēnešu laikā nozagtas 8 lūkas piederošas “Daugavpils ūdens” un 13 lūkas piederošas “Daugavpils siltumtīkliem”. Zaudējumi ir būtiski, jo vienas lūkas atjaunošanas izmaksas ir no 50 līdz 170 latiem.

Tikšanās laikā bija pārrunāta savstarpēja darbība, lai ātrāk reaģētu uz zādzībām. Panākta vienošanās par darbības shēmu, kas ļaus daudz efektīvāk cīnīties ar šo parādību. Ir atrastas iedarbīgas metodes.

Tikšanās laikā uzņēmuma “Daugavpils ūdens” vadība akcentēja uzmanību uz citu problēmu- privāto asenizatoru nelikumībām. Viņi nesankcionēti izlej savākto pilsētas kanalizācijas tīklā. Arī ar šīm nelikumībām ir iespēja efektīvi cīnīties, lai viss notiktu legāli.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ