Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-03-2011

Kanādas vēstnieks ir pārliecināts, ka Daugavpils tūristiem ir pievilcīga pilsēta


16. martā Daugavpilī viesojas Kanādas vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons. Viņa vizīte Daugavpilī sākās Domē, kur vēstnieks tikās ar Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un Domes lietu pārvaldnieci Marinu Isupovu.

Skots Heteringtons Daugavpilī ir otro reizi. Viņš atzinās, ka intensīvi mācās latviešu valodu, bet sieva dzied latviešu korī. Vēstnieks uzskata, ka zinot valodu var labāk saprast to valsti, kurā atrodas cilvēks. Par Daugavpili vēstnieks zina arī pēc daudziem stāstiem, jo vēstniecības kancelejas vadītāja ir daugavpiliete.

Pirmais jautājums Domes vadībai bija par krīzes izraisītajām sekām un iespējam tās pārvarēt. Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka lielākā problēma ir cilvēku aizbraukšana darba meklējumos. Neskatoties uz grūto situāciju Daugavpils turpina attīstību, piesaistot ES līdzekļus- modernizē infrastruktūru, strādā pie tūrisma attīstības.

" Mūsu projekti nav tikai ieguldījums nākotnē, tas dod reālu labumu jau šodien. Visi šie projekti, kurus  realizējam, dod jaunas darba vietas.", uzsvēra Azareviča kungs. Vēstnieks daudz interesējās par notiekošo Daugavpils cietoksnī un šī unikālā pieminekļa perspektīvām. Vēstnieks uzskata, ka Rotko zīmols ir ļoti svarīgs faktors tūrisma attīstībā, tāpēc novēlēja pilsētai veiksmi Rotko centra izveidē.

Vitālijs Azarevičs informēja arī par Tramvaju uzņēmuma projektu, apvadceļa būvniecību, lidostas projektu, apsprieda investīciju piesaistes iespējas. Heteringtona kungu ļoti ieinteresēja pašvaldības jauniešu nodarbinātības projekts. Vēstnieks atzinīgi vērtēja Daugavpils pašvaldības iniciatīvu, dodot iespēju jauniešiem nopelnīt. Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka pašvaldība pievērš ļoti lielu vērību tieši darbam ar jauniešiem, jo tā ir iespēja parādīt viņiem alternatīvu emigrācijai, radīt labvēlīgu vidi, lai viņi pilsētā justos vajadzīgi un komfortabli.

Tikšanās laikā apsprieda arī pilsētas daudznacionālo sastāvu, ģeogrāfiskā stāvokļa izdevīgumu un sadarbību ar kaimiņvalstīm.

Vizītes turpinājumā vēstnieks apmeklēja Daugavpils 9. vidusskolu,  Daugavpils Universitāti un  uzņēmumu "Regula Baltija".

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre L. Korsaka.




Atpakaļ