Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-03-2012

Sakarā ar auksto laiku un kurināmā sadārdzināšanos pieaugusi maksa par siltumenerģiju


Sakarā ar auksto laiku un kurināmā – dabasgāzes sadārdzināšanos janvārī un februārī ievērojami pieaugusi maksa par patērēto siltumenerģiju, informē pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” administrācija.

 

Janvārī vidējā atmosfēras temperatūra Daugavpilī bija mīnu 5,2 grādi, bet februārī – jau mīnus 11,1 grāds pēc Celsija. Zemo temperatūru rezultātā vidējās viena kvadrātmetra apkures izmaksas no 1,23 latiem par kvadrātmetru (Ls/m2) janvārī ir pieaugušas līdz 1,42 Ls/m2 februārī. Pieaugums ir 15,4%.

 

No 175 latiem par 1000 normālajiem kubikmetriem (Ls/tūkst.nm3) pagājušā gada decembrī līdz 210 Ls/tūkst.nm3 šā gada janvārī un februārī jeb par 20% ir pieaugusi arī dabasgāzes cena. Rezultātā par 11,9% jeb no 39,48 latiem par megavatstundu (Ls/MWh) pagājušā gada decembrī līdz 44,18 Ls/MWh janvārī, februārī un martā ir palielinājusies arī maksa par siltumenerģiju.  

 

Rēķinus par patērēto siltumenerģiju aizvadītajā mēnesī pozitīvi iespaidojis tas, ka februāris ir par divām dienām īsāks nekā abi pārējie ziemas mēneši.

 

PAS „Daugavpils siltumtīkli” patlaban nav parādu pret kurināmā piegādātāju AS „Latvijas gāze”. Taču sakarā ar patērētāju parāda pieaugumu uzņēmumam sāk pietrūkt apgrozāmo līdzekļu, lai veiktu nepieciešamos norēķinus.

 

Uz 1.martu patērētāju parāds PAS „Daugavpils siltumtīkli” bija 2 358 084 miljoni latu, tai skaitā iedzīvotāju parāds – 2 192 315 lati. 

 

Neskatoties uz auksto laiku un pieaugošajiem patērētāju parādiem, PAS „Daugavpils siltumtīkli” februārī ir nodrošinājusi siltumenerģijas patērētājiem kvalitatīvu pakalpojuma sniegšanu un cer, ka patērētāji savlaicīgi norēķināsies par patērēto siltumenerģiju.

 

PAS „Daugavpils siltumtīkli” administrācija

 

 

 




Atpakaļ