Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-03-2012

Daugavpils piedalīsies starptautiskajā izstādē Kannās


Daugavpils  pilsētas domes delegācija piedalīsies 23.Starptautiskajā izstāde MIPIM 2012 - kas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasaules gadatirgiem, kura notiks no 2012. gada 6.marta līdz 2012.gada 9.martam, Francijā, Kannās. Ir plānots, ka izstādē MIPIM 2012 piedalīsies ap 6000 dalībnieku no dažādām Eiropas valstīm, tiks izvietoti 1700 stendi, ka arī notiks 60 konferences. Starptautiskās izstādes MIPIM 2012 galvenās tēmas ir nekustāmie īpašumi, tūrisms, infrastruktūra un investīcijas, kuras arī ir aktuālās Daugavpils pilsētai.

Daugavpils pilsētas domes stendā potenciālajiem investoriem tiks prezentēti vairāki Daugavpils projekti: „Daugavpils cietoksnis” , „Daugavpils lidosta”, „Biznesa parks Kraujas ielā”, „Ražošanas telpas Višķu ielā 17”, „Atpūtas bāze „Mežciems” u.c. objekti, kas gaida investorus.

Izstādē iegūto  informāciju būs iespēja izmantot arī pēc tam gan plānojot pasākumus Daugavpilī, gan arī strādājot ar reāliem investoriem. Tā, analizējot izstādes dalībniekus, izdevās noskaidrot, ka 6 lieliem Eiropas investīciju fondiem ir savas pārstāvniecības Rīgā, par ko publiskā telpā informācijas diemžēl nav.

Piedaloties Starptautiskajā izstāde MIPIM 2012 Daugavpils pilsētas domes pārstāvji iepazinās ar potenciālajiem investoriem un sadarbības partneriem, kā arī prezentēja Daugavpils pilsētu, kā iespēju pilsētu un popularizēja Latvijas valsti starptautiskajā mērogā.

Daugavpils pilsētas dome plāno iesniegt projekta iesniegumu v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” par projekta „Daugavpils pilsētas popularizēšana un Latvijas starptautiskās konkurespējas veicināšana investīciju izstādē Kannās, Francija” īstenošanu, ko līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.




Atpakaļ