Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-02-2012

Darbu sākusi pirmā Daugavpils Tūrisma konference


23.-24. februārī Daugavpilī norisinās Starptautiskā tūrisma konference.

Tūrisma konference Daugavpilī notiek pirmo reizi. Konferencei ir divi galvenie mērķi: stāstīt par Daugavpils tūrisma iespējām un aizgūt pieredzi tūrisma jomā. Šajā konferencē visplašāk tiek reklamēti divi tūrisma produkti- Daugavpils cietoksnis un Rotko mākslas centrs, kas darbu sāks nākamajā gadā.

Pirmā tūrisma konference sākās ar folkloras kolektīvs “Dzīsmīte” sniegumu, ieskandinot to ar savām balsīm un skaistajam latgaliešu dziesmām.

Konferenci atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

“Daugavpils pašvaldība savā darbā par vienu no prioritātēm ir izvirzījusi tūrisma attīstību. Otra mūsu darba prioritāte ir uzņēmējdarbības veicināšana. Uzskatu, ka šīs divas jomas ir cieši saistītas, tāpēc abos virzienos notiek darbs. Mums ir svarīgi, lai pilsētā būtu tūristi, kas, būtiski ietekmēs arī uzņēmēju un amatnieku darbību, tas dos jaunus stimulus pilsētas ekonomiskajā attīstībā kopumā.

Mums ir ko piedāvāt katram Daugavpils viesim.

Pirmkārt, tie ir viesmīlīgie daugavpilieši- vairāk kā 20 nacionalitāšu pārstāvji. Mēs esam dažādu valodu un kultūru pilsēta, ar to arī interesanti. Mums ir daudz vēstures un arhitektūras pieminekļu, daudzveidīgs kultūrvēsturiskais mantojums. Esam gatavi ciemiņiem piedāvāt vēsturisko, kultūrizglītojošo, pētniecisko, darījumu, sporta un citu veidu tūrismu. Tāpēc rūpīgi apzinām visu tūristu vēlmes, apkopojam informāciju. Piemēram, mēs zinām, ka visvairāk tūristu ir no Latvijas, Lietuvas, Krievijas. Bet daudz brauc arī no Vācijas, Lielbritānijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas.”, savā uzrunā uzsvēra Kulakovas kundze.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja novēlēja konferences dalībniekiem veiksmīgu darbu un bagātus iespaidus Daugavpilī!

 

Domes priekšsēdētajas vietniece Līvija Jankovska skaidroja, ka konferences mērķis ir arī papildināt izstrādāto Tūrisma attīstības koncepciju ar jaunām idejām, smelties pieredzi. Protams, kā jebkuram produktam, arī tūrisma jomā, svarīga ir laba reklāma. Jankovskas kundze uzsvēra, ka Daugavpils mērķis ir būt konkurētspējīgiem tūrisma nozarē. Daugavpilī sākts darbs kompleksi, lai tūristiem te būtu interesanti un komfortabli. Viņa aicināja visus apmeklēt Daugavpili, jo te gaidīts katrs pilsētas viesis.

 

Daugavpilī ir daudz ko redzēt un uzzināt, lai par to informētu, Dome rīko šo konferenci. Ir padomāts gan par konferences tēmām, gan informatīvo materiālu un arī laiks izvēlēts tāds, kad pilsētā notiek Starptautiskais Masku tradīciju festivāls, lai uzskatāmi parādītu, ka pilsētā notiek interesanti pasākumi un tādu ir daudz.

Konferencē piedalās vairāk kā 200 dalībnieki, 75 no citām valstīm- Zviedrijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Itālijas. Būs arī žurnālistu delegācija no Krievijas.

Pirmā konferences diena sadalīta divās daļās- pirmā teorētiskā, otrā- praktiskā, kad konferences dalībnieki strādās grupās Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā, Māla mākslas centrā un Daugavpils Cietoksnī. Pēc tam konferences dalībnieki diskutēs par Daugavpilī redzēto un apkopos darba grupu darba rezultātus. Vakarā konferences dalībnieki piedalīsies masku tradīciju festivāla atklāšanā Latviešu kultūras centrā.

24. februārī konferences dalībnieki dosies apskatīt Daugavpils tūrisma objektus.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ