Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-02-2012

Ž. Kulakova:” Pēc referenduma jāsāk dialogs”


Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzskata, ka referendums par otru valsts valodu ir pārgājis šaurās valodas barjeras. Pirms referenduma bija ļoti saasināta situācija. Un pats referendums parādīja, kādas problēmas ir mūsu sabiedrībā, jo tas nebija tikai balsojums par valodu, tas bija balsojums par savām tiesībām.

“Mēs nevaram pieļaut sabiedrības sašķeltību pēc valodu principa. Ir jāsāk diskusija ar valdību. Problēmas nav tikai Daugavpilī, tās ir arī Rēzeknē, Zilupē, Krāslavas un Daugavpils novados un to uzskatami parādīja šis referendums. Pienācis laiks domāt, ko darīt tagad, pēc referenduma. Uzskatu, ka līdz šim veiktais integrācijas, naturalizācijas process nesasniedza savu mērķi. Mums jāsēžas pie sarunu galda. Jāliek malā nacionāla rakstura emocijas un jāsāk darboties, jānāk ar priekšlikumiem”, uzsvēra Kulakovas kundze.

Žnna Kulakova uzskata, ka ir jāsāk diskusija par valodas reģionālo statusu minētajās pašvaldībās, jāsāk domāt par bezmaksas valodas kursiem, Pareizticīgo Ziemassvētkiem jābūt brīvdienai, jāvienkāršo pilsonības saņemšana jaundzimušajiem Latvijas iedzīvotājiem. Šādu vēstuli Daugavpils pašvaldība jau gatavo valdībai, Saeimai, Valsts prezidentam. To aicinās parakstīt arī citas Latgales pašvaldības.

Tāpat, Daugavpils Domes priekšsēdētaja Ž. Kulakova uzskata, ka šajā procesā ļoti aktīvi jāiesaistās Saeimas deputātiem. Lai aicinātu Saeimas deputātus uz sadarbību, nākamnedēļ Žanna Kulakova uzaicināja uz tikšanos Saeimas deputātus no Daugavpils.

Kā zināms, referendumā Daugavpilī 85% balsstiesīgo nobalsoja par labu krievu valodai kā otrai valsts valodai. .

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ