Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-02-2012

Nodota vēl viena rekonstruētā ēka projektā „Pašvaldības ēku un pieguļošās infrastruktūras rekonstrukcija Daugavpils pilsētas vēsturiskajā centrā”


Turpinās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta „Pašvaldības ēku un pieguļošās infrastruktūras rekonstrukcijaDaugavpilspilsētas vēsturiskajā centrā” realizēcija. 9. februārī notika ēkas Saules ielā 5a tehniskā pieņemšana.

Valsts pieņemšanas komisija izvērtēja būvnieku paveikto un pieņēma ēku ekspluatācijā.

Tā ir administratīvā ēka, kur izvietosies Komunālās saimniecības pārvalde, kā arī citas pašvaldības struktūrvienības.

Kā skaidroja Attīstības deaprtamenta Projektu nodaļas  vadītāja Svetlana Krapivina, daudz tika pievērsta uzmanība, lai tieši šī ēka ar savu mūsdienīgo piebūvi harmoniski iekļautos šajā vēsturiskajā vidē.

Konkrēti šīs ēkas rekonstrukcija un piebūves būvniecība izmaksāja aptuveni 570 tūkst. latus.  Būvdarbi notika no 2011. gada jūnija līdz 2012. gada janvāra beigām.

Ēkā ir ērti kabineti, telpas sapulcēm, lifts, drošības sistēmas.

Uz jautājumu, kāpēc bija nepieciešamas šīs telpas, Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs atbildēja: “ Esošajās Komunālās saimniecības pārvaldes telpās, Imantas ielā 35a, ir ļoti šāuri, nav vietas iepirkumu procedūru  rīkošanai, speciālistiem ir apgrūtināti darba apstākļi. Mūsu, kā pašvaldības uzdevums ir rūpēties par darbienieku darba apstākļiem. Šis ir ļoti vajadzīgs projekts, jo uzlabos ne tikai darbinieku darba apstākļus, bet arī pašu darba rezultātu ietekmēs. Tas uzlabos arī iedzīvotāju apkalpošanas līmeni un, līdz ar to, visas pilsētas attīstību”.

 

Šī projekta ietvaros jau atklāta rekonstruētā ēka Muzeja iela 6, kur izvietojas pašvaldības policija. Tiek rekonstruēta Muzeja iela. Kopumā šī projekta galvenais mērķis irDaugavpilsvēsturiskā centra daļas labiekārtošana.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 913 360 LVL, no tiem:

  • ERAF līdzfinansējums 85% - Ls 1 626 356;
  • Valsts budžeta dotācija 3% -  Ls 57 401;

Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums 12% - Ls 229 603.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ