Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-02-2012

Pilsētplanošanas un būvniecības departamenta darbinieki Domes priekšsēdētāju iepazīstināja ar saviem plāniem


7. februārī Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika tikšanās ar Daugavpils Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu.

Sarunā piedalījās arī departamenta kurators, Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs un Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis.

Notika konstruktīvs un atklāts dialogs, kas bija veltīts departamenta darba rezultātiem 2011. gadā, kā arī plāniem un galvenajiem uzdevumiem uz 2012. gadu. Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka nepieciešams dažādu pašvaldības dienestu un struktūru saliedēts darbs Daugavpils ārējā veidola uzlabošanā. Bija uzsvērta nepieciešamība maksimāli saglabāt vēsturisko ēku autentisko izskatu pilsētas centrā. Viedokļu apmaiņas rezultātā  bija nolemts, ka tuvākajā laikā speciālisti izstrādās normatīvos dokumentus, kas stingri reglamentēs krāsu un konstrukciju risinājumus ēku logu un durvju renovācijai, kā arī normas, kas nosaka vienotu balkonu iestiklošanas veidu.

Daugavpils mērs Žanna Kulakova pilnībā piekrita, ka nav pieļaujams, kad vienā daudzdzīvokļu mājā  logi ne tikai dažādas formas, bet arī dažādā krāsā.  Bet īpaši nepieļaujami, kad ēkā, kurai ir arhitektūras pieminekļa statuss, vēsturisko durvju vietā saimnieki ieliek primitīvas plastikāta durvis, piemēram, baltā krāsā, kas absolūti neatbilst nekādām normām un bojā ēkas ārējo izskatu.  Tuvākajā laikā atbilstoši normatīvie dokumenti būs izstrādāti un būs skatīti Domes komisijās un komitejās, tālāk arī Domes sēdē.

Mēru īpaši iepriecināja Departamenta darbinieku ierosinājums- atjaunot Daugavpilī monumentus un pieminekļus, kuri te atradās līdz 2. Pasaules karam,  bet pēckara periodā tika iznīcināti. Departamenta speciālisti uzskata, ka Daugavpilij ir ar ko lepoties, kultūras mantojums ir ļoti bagāts, ir arī materiāli, tāpēc līdz ar jaunu pieminekļu, piemiņas zīmju, simbolu uzstādīšanu pilsētas teritorijā,  ļoti svarīgi rūpīgi izpētīt vēsturiskos materiālus, pirmskara pilsētas fotogrāfijas un pamēģināt maksimāli atjaunot tās pilsētas vietas, kur atradās pieminekļi.

Sarunā bija skartas tēmas, kas bija izklāstītās šī gada 2. janvāra vēstulē, ko Departamenta darbinieki bija adresējuši Daugavpils mēram Žannai Kulakovai. Šī tikšanās visu sakārtoja savās vietās. Kā uzsvēra mērs, viņa ir gandarīta par kolektīva konstruktīvo un optimistisko noskaņojumu. Pozitīvi ir arī tas, ka ir sapratne par to, ka pozitīvu darba rezultātu sasniegšanai, pirmkārt, nepieciešams saliedēts komandas darbs.

Tikšanās noslēgumā Daugavpils mērs Žanna Kulakova pateicās visiem Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta darbiniekiem par ļoti svarīgu, produktīvu sarunu, par radošu  un profesionālu pieeju savam darbam un novēlēja panākumus turpmākajā darbā Daugavpils labā.

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa, 65404374




Atpakaļ