Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-02-2012

Sāka darboties slidotava Cietoksnī


Šonedēļ sāka darboties jaunizveidotā Cietokšņa slidotava. Tā atrodas vecajā komandanta parkā, apkārt lielgabalu monumentam.

Šis monuments uzstādīts 1912. gadā par godu simtgadei kopš Napoleona sagrāves.

Izveidoti divi apļi- viens tuvāk monumentam, otrs nedaudz tālāk. Tas nav tradicionālais hokeja laukums, bet tieši slidotava. Šī slidotava ir populāra ne tikai cietokšņa iedzīvotāju vidū. Slidot brauc arī citi pilsētnieki.

Ideja par slidotavu radās diskusijas rezultātā, kopā ar cietokšņa iedzīvotājiem un Dinaburgas cietokšņa attīstības biedrību “Dinaburg- centr”. Sākotnēji bija nolemts veidot hokeja laukumu stadiona teritorijā, netālu no bijušās skolas, bet tas izrādījās pārāk darbietilpīgi un dārgi, tāpēc tika nolemts veidot slidotavu esošajā vietā.

Cietokšņa kultūras un informācijas  centrs izsaka pateicību visiem, kas sniedza palīdzību šīs idejas realizācijā- “Dinaburg-centr” valdes priekšsēdētājam V. Trubinam, aktīvistam D. Djaģiļevam, Komunālās saimniecības pārvaldei, uzņēmumam SpecATU,  Sporta pārvaldei- A. Isakovam un V. Gaukam, uzņēmumam “Daugavpils ūdens”, pateicība par sadarbību tiek izteikta VAS “Valsts nekustamie īpašumi”.

Šī slidotava ir vēl viena vieta, kur interesanti, vēsturiskā atmosfērā, aktīvi pavadīt brīvo laiku.

 

Cietokšņa kultūras un informācijas centrs.




Atpakaļ