Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-02-2012

Apstiprināta Daugavpils jauniešu nodarbinātības programma 2012


7. februārī Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs rīkoja darba sanāksmi par Jauniešu nodarbinātības programmu šim gadam. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka nodarbinātības programma netiks samazināta un visiem, kas vēlēsies strādāt vasarā šī iespēja būs dota.

Tika pārrunāta jauniešu (15- 19 gadi) reģistrācijas sistēma. Azareviča kungs bija uzdevis Jaunatnes departamentam izstrādāt jaunu sistēmu, lai jauniešiem nevajadzētu drūzmēties un stāvēt garās rindās. Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja par jauno elektroniskās reģistrācijas sistēmu. Viņš informēja, ka jauniešu reģistrācija darbam vasarā būs uzsākta 3. martā. Tā ir sestdiena, tāpēc jaunieši būs brīvi no mācībām. Azareviča kungs pajautāja, vai nesanāks tā, ka daļai jauniešu, kuriem nav interneta nebūs iespējas reģistrēties. Teodors Bikovskis skaidroja, ka tā noteikti nebūs, jo piedāvās iespēju reģistrēties arī klātienē. Bikovskis uzsvēra, ka rinda tiks veidota  pilnīgi godīgi.

Elektroniskā reģistrācija notiks no 3.-30. martam. 17, 19.-22. martā reģistrācija būs arī klātienē, tiem, kam nav pieejama reģistrācija elektroniski.

Dokumentus sāks vākt pēc reģistrācijas - 2.-5. aprīlī Jaunatnes departamentā.

Reģistrācija elektroniski neattiecas uz 13-14 gadus vecu pusaudžu nodarbinātību, viņi reģistrēsies no 1.-30. martam savās skolās pie sociālā pedagoga.

Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs informēja, ka šogad Dome plāno nodrošināt darbavietas 728 jauniešiem ( 15-19 gadi) un 340 pusaudžiem (13-14 gadi). Kopā vasaras nodarbinātības programmā būs iesaistīti 1068 cilvēki.

15- 19 gadus veci jaunieši strādās Daugavpils pašvaldības pārvaldēs un kapitālsabiedrībās 10 dienas, pusaudži 13-14 gadi- strādās arī 10 dienas, bet savās skolās.

Plašāka informācija www.jaunatne.daugavpils.lv vai Jaunatnes departamentā pa tālr. 654 04363

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ