Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-02-2012

Latvijas bērni saņēma “Privetik!”(“Sveicieniņu”) no Daugavpils!


2012. gada 1. februārī Daugavpilī nāca klajā pirmais žurnāla numurs zinātkāriem bērniem. Tā nosaukums ir “Privetik”, un iznāk šis žurnāls krievu valodā vienu reizi mēnesī. Tas ir pirmais drukātais izdevums Latgales bērniem.

 

Žurnāla pirmajās lappusēs jaunos lasītājus sveicina tā galvenie varoņi –  Latvijas purva bruņurupucis Matilde, kaķēns Barsiks un sikspārnis Lora. Pēc žurnāla veidotājas un galvenās redaktores Žannas Romanovskas iecerēm žurnāla varoņi pastāvīgi mīt Daugavpils cietoksnī un ir gatavi bērniem atklāt pasaku, mīklu, vēstures un dabas aizraujošo pasauli.

 

Žurnāls “Privetik!” ir veidots bērnu auditorijai vecumā no 6 līdz 12 gadiem, tajā ir aizrautīgas un attīstošas spēles, lietderīgi padomi, interesanti notikumi. 36 jaunā žurnāla lappuses kļuva par cienīgu dāvanu maziem lasītājiem. Šo autordarbu, kuram nav analoga Latvijā, veidoja mūsu valsts radošu speciālistu komanda.

 

Žurnālā tiek publicēti Daugavpilī populāru bērnu dzejnieku un rakstnieku – Mihaila Pupiņa, Jevgenija Golubeva, Staņislava Volodjko un Lidijas Vasaraudzes -  autordarbi .

 

 “Mūsu bērniem pienākas pats labākais, - uzsvēra žurnāla galvenā redaktore Žanna Romanovska. Diemžēl jaunā paaudze tagad maz lasa, kā rezultātā ir strauji krities skolēnu pareizrakstības iemaņu līmenis. Tas ir labi zināms gan skolotājiem, gan vecākiem. Uzdevums, ko sev izvirza žurnāla veidotāji, ir panākt, lai bērni uz laiku novērstos no televizora un datora un uzsāktu nodarboties ar lietderīgām lietām: izlasītu interesantu pasaku vai aizraujošu stāstu, atrisinātu krustvārdu mīklu, piedalīios radošā konkursā.”

 

Žurnāls piedāvās mazajiem lasītājiem uzzināt daudz jauna un interesanta, rosina patstāvīgi meklēt atminējumus un veikt pētījumus, kā arī vecāku uzraudzībā attīstīt motoriku un prāta spējas.

 

 Žurnāla mērķis ir Daugavpils tēla, tā unikālo īpatnību un objektu popularizēšana.

 

Pirmā žurnāla prezentācija notiek pilsētas skolās, drīz “Privetik!” ciemosies  arī  bērnudārzos. Tas iznāks vienu reizi mēnesī, un to varēs iegādāties kioskos un lielveikalos.

 

 Informācija par žurnālu “Privetik!”

Žurnāls – attīstošš, izglītojošs, izklaides rakstura

 Izdevējs - SIA „DIA Media”

Reģistrācijas numurs  - Nr.000740116

Tirāža – 5000

 

Papildus informācija:

Žanna Romanovska,

м.т.+371 20374840, diamedia@inbox.lv




Atpakaļ