Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-02-2012

Daugavpilī realizēs projektu “DAUGAVPILS AUTOTRANSPORTA MEZGLS (VIDZEMES, PIEKRASTES, A.PUMPURA, VIŠĶU IELA)”


Projekta ietvarosietvaros tiks rekonstruētas

  • Ventas iela un Vidzemes iela (posmā no Ventas ielas līdz Skostu ielai);
  • Višķu iela (posmā no Kauņas ielas līdz Mendeļejeva ielai) un Slāvu iela (posmā no Višķu ielas līdz Kauņas ielas);
  • izbūvēts gājēju tunelis zem dzelzceļa pārvada Vidzemes ielā un rekonstruēta Vidzemes iela abpus dzelzceļa pārvadam.

Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs uzskata šo projektu par ļoti nozīmīgu, jo tas ir jaunatklātā autotransporta mezgla loģisks turpinājums, kas krietni atslogos Daugavas ielu un tas būs jauns un kvalitatīvs izbraucamais ceļš Rīgas virzienā.

“ Pats lielākais pašvaldības panākums bija autotransporta mezgla izbūves laikā ietaupīto līdzekļu saglabāšana pilsētas vajadzībām. Bija smagas pārrunas Satiksmes ministrijā, nācās pārliecināt un tas mums izdevās- pilsētā atgriezām ietaupītos 6,5 miljonus latus. Ja nebūtu šī darba, Daugavpils zaudētu naudu un nebūtu papildus iespēju pilsētas infrastruktūras modernizācijai.”, uzsvēra Vjačeslavs Širjakovs.

Tas, ka šis projekts vajadzīgs gan braucējiem, gan gājējiem liecina projektā iestrādātā ietvju izbūve, kur to līdz šim nebija- tā ir gājēju drošība un komforts, būs jauns apgaismojums, kas arī uzlabos satiksmi.

Vjačeslavs Širjakovs informēja, ka tuvākajā laikā, ne vēlāk kā martā, tiks izsludināta iepirkuma procedūra, kurā noskaidrosim darbu izpildītāju.

Projekta apraksts

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ