Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-02-2012

Aktīvākās sabiedriskās organizācijas sociālajā jomā varēs pretendēt uz lielāku pašvaldības atbalstu


 Notikuši grozījumi kārtībā, kādā Daugavpils pilsētas dome piešķir atbalstu no pašvaldības budžeta programmas  “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds” . Izmaiņas skars sabiedriskās organizācijas sociālajā jomā.

Šo jautājumu  skatīja deputāti Sociālajā un Izglītības un kultūras komitejā. Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka organizācijas kultūras jomā,un nacionālās biedrības šīs izmaiņas neskars. Runa ir par summas apmēru. Kā pagājušajā gadā sabiedriskās organizācijas kultūras jomā arī šogad varēs pretendēt uz pašvaldības atbalstu līdz 500 latiem katra. Atbalsta saņemšanai biedrībām un organizācijām Domē jāiesniedz savi pieteikumi par plānotajām aktivitātēm, kuras jāatbalsta.  Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka uz lielāku finansējumu, virs 500 latiem, varēs pretendēt aktīvākās organizācijas sociālajā jomā.  Piemēram, Invalīdu biedrība, šajā organizācijā ir vairāk par 600 biedriem, viņiem ir vairāk vajadzību, plašākas aktivitātes.

Šogad Daugavpils Domes budžetā sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds ir 20 tūkst. lati, -  10 tūks. sociālās jomas organizācijām un 10. tūkst. organizācijām kultūras un izglītības jomās.

Par kārtību, kādā Daugavpils pilsētas dome piešķir atbalstu no pašvaldības budžeta programmas  “Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ