Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-02-2012

Amatnieki un žurnālisti nāca klajā ar daudzām idejām amatniecības un tūrisma attīstības jomā


1. februārī viesnīcā “Latgola” notika amatnieku un žurnālistu tikšanās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu. Ierosināja šo tikšanos Daugavpils Dome, lai turpinātu dialogu ar amatniekiem un pilnveidotu Domes izstrādāto tūrisma attīstības koncepciju ar jaunām idejām un amatnieku redzējumu.

Ž. Kulakova” Šādas tikšanās jārīko regulāri. Amatnieki ir svarīgs partneris pašvaldībai strādājot pie pilsētas suvenīru izgatavošanas. Jums ir milzīga loma tūrisma attīstībā, jūs esat tie, kuri ražo produkciju, kuru tūristi aizved no Daugavpils un pilsēta paliek viņu atmiņās. Galvenais, lai jums netrūkst ideju, jūsu produkcija būtu pieprasīta. Jūs arī esat Daugavpils vārda popularizētāji, tāpēc novēlu veiksmi un radošus panākumus.”

Kulakovas kundze klātesošos informēja par pašvaldības darba aktualitātēm, par darbu tūrisma jomā un atbalstu uzņēmējiem. Domes priekšsēdētāja informēja par gaidāmo Tūrisma konferenci Daugavpilī un jaunajām pašvaldības idejām.

Sarunā piedalījās arī TC SOLO direktors Andrejs Nariškins un viesnīcas “Latgola” direktore Ruta Priede. Žanna Kulakova izteica pateicību Nariškina kungam par sadarbību un iespēju izvietot tirdzniecības centrā amatnieku izstrādājumu salonu. Amatnieki atzina, ka sava tirdzniecības vieta bija sens sapnis, kas tagad ir realitāte. Andrejs Nariškins atzina, ka sadarbība ar pašvaldību ir ļoti veiksmīga, viņš atbalsta Domes aktivitātes, tāpēc arī nākotnē atvērts sadarbībai un jauniem kopīgiem projektiem.

 Pateicības vārdi bija teikti arī viesnīcai “Latgola”, kas savās telpās tirgo Daugavpils suvenīrus un izsniedz informāciju par pilsētu. Ruta Priede aicināja visus, kas vēlas bez maksas izplatīt informāciju- bukletus, citus informatīvus materiālus  droši griezties viesnīcā. Viņa pastāstīja, ka suvenīri ir pieprasīti, daudz iegādājas pildspalvas, magnētiņus. Ir pasūtīts Dinaburgas balzāms, kas būs labi pirkts suvenīrs.

Tikšanās laikā bija apspriesta amatnieku ideja cietoksnī izveidot meistaru pilsētu. Žanna Kulakova ļoti ieinteresējās par šo ideju un uzskata to par reālu lietu. Tikšanās laikā Domes priekšsēdētāja informēja par to, ka uzņēmumam “Ljutes” Dome vēlētos pasūtīt Daugavpils apkārtnes tautas tērpu komplektu, jo pilsēta vēlas saglabāt savu kultūrvēsturisko mantojumu un tautas tērps ir daļa no tā. Tas ieinteresētu arī tūristus.

Tikšanās laikā dzima daudzas interesantas idejas- par iespēju Daugavpils amatniekiem piedalīties pasākumos Daugavpils sadraudzības pilsētās, piemēram, Vitebskā (Baltkrievija), kalēju plenēra rīkošana, pēc tam tā darbus atstājot pilsētai, kā caur amatniecību noturēt no aizbraukšanas jauniešus, par skulptūrām Daugavpils teritorijā, piemēram, Mihoelsa pieminekli Mihoelsa ielā u.c.

Žanna Kulakova informēja amatniekus par Domes izsludināto suvenīru ideju konkursu un aicināja piedalīties ar savām idejām un pastāstīja par to, ka pašvaldība gatavojas izsludināt parka soliņu konkursu, kas ļaus izveidot soliņu aleju Centrālajā parkā. Kulakovas kundze pastāstīja arī par ideju Daugavpils muzejā regulāri rīkot privātkolekciju izstādi un aicināja- ja iedzīvotājiem ir ko rādīt un vēlme to demonstrēt publiski, griezties pašvaldībā. Piemēru uzņēmās rādīt Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova ar savu kolekciju- patvāru, seno pudeļu, gludekļu izstādi, ko plānots atklāt uz Tūrisma konferenci.

Ar savām idejām dalījās arī žurnālisti, piedāvājot Daugavpils vārda popularizēšanu veikt arī Latvijā, ne tikai ārpus robežām, lai par Daugavpili zinātu un  nebūtu negatīvo stereotipu. Idejas par suvenīriem, pasākumiem. Bija piedāvājums amatniekiem veidot apvienību un strādāt kopā un daudzas citas idejas, kuras pašvaldības speciālisti fiksēja un noteikti būs izskatītas turpmākajā darbā.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova šo tikšanos novērtēja kā ļoti veiksmīgu.

“ Ļoti daudz ideju, svaigs skatījums uz tūrisma attīstību un amatniecības veicināšanu. Ļoti daudz pozitīvu domu bija izteikts. Es ļoti augstu vērtēju sadarbību ar uzņēmējiem, tāpēc Domes vārdā izsaku pateicību amatniekiem, t/c “Solo” un viesnīcai “Latgola” par atsaucību un ieinteresētību pilsētas vārda spodrināšanā un tās attīstībā.”, uzsvēra Ž. Kulakova.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ