Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-09-2018

Parakstīta Vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta Nr.3.3.1.0/17/I/045 “Daugavpils pilsētas publiskās infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības veicināšanai” īstenošanu


Š.g. 04.septembrī starp Daugavpils pilsētas domi un Centrālās un finanšu līgumu aģentūru tika parakstīta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta Nr.3.3.1.0/17/I/045 “Daugavpils pilsētas publiskās infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības veicināšanai” (turpmāk – Projekts) īstenošanu.

Projekts tiek īstenots 3.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “ Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām 1.kārta” ietvaros.

            Projekta mērķis ir palielināt privāto investīciju apjomu Daugavpils pilsētā, veicot ieguldījumus komercdarbības attīstībai Cietokšņa noliktavu zonas teritorijas ekonomiskajai specializācijai.

Projekta  ietvaros tiks veikti būvniecības darbi Cietokšņa noliktavu zonas komersantu attīstībai: 
1. Piebraucamā ceļa un ietves pārbūve Odu ielas rajonā (ceļa pārbūve un pagarināšana no Odu ielas līdz Vaļņu ielai; ietves un veloceliņa, jauna ielas apgaismojuma izbūve; lietus kanalizācijas tīklu izbūve; ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu pārbūve); 
1. Stāvlaukuma būvniecība Odu un Vaļņu ielas rajonā (jauna seguma izbūve kravas un vieglajiem automobiļiem; jauna apgaismojuma izbūve, lietus kanalizācijas tīklu izbūve; ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu izbūve; krūmu un koku stādīšana, labiekārtošana); kā arī tiks nodrošināta būvuzraudzība un autoruzraudzība minētajiem darbiem.

Projekta kopējās izmaksas: 1 130 257.13 EUR no tām:

-  Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 956 653,71 EUR

-  valsts budžeta dotācija 50 646,37 EUR

-  Daugavpils pašvaldības finansējums 122 957.05 EUR. Projekta īstenošanas ilgums ir 18 (astoņpadsmit) mēneši.

Informāciju sagatavoja: Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Projektu nodaļa




Atpakaļ