Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-10-2018

Šonedēļ norisinās 13.Saeimas vēlēšanas (VIDEO)


6.oktobrī visi Latvijas pilsoņi, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, varēs doties uz Saeimas vēlēšanām un nobalsot par partiju,  kurai uzticēs valsts pārvaldi turpmākajos četros gados. Daugavpilī to varēs izdarīt 30 iecirkņos.

 Saeimas vēlēšanās, atšķirībā no pāšvaldības vēlēšanām, nav piesaistes konkrētam iecirknim un balsot var jebkurā iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Lai to izdarītu, vēlēšanu dienā jāierodas iecirknī ar pasi, vai, ja velētājam ir tikai ID karte – ar šo personas apliecinošu dokumentu un vēlētāja apliecību, ko Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē var saņemt līdz 6.oktobrim.

Vēlētājiem, kas veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties iecirknī, ir iespēja pieteikt balsojumu mājās.

Vēlētāji ar kustību traucējumiem tiek aicināti uzmanīgi izpētīt, vai tuvumā esošie iecirkņi ir pielāgoti viņu uzņemšanai. Šī informācija ir pieejama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā cvk.lv (https://www.cvk.lv/iecirkni/?id=0500) . Gadījumā, ja šādas iespējas tuvākajā iecirknī nav, vai arī ja vēlēšanu dienā laikapstākļi nebūs piemēroti iecirkņa apmeklējumam, arī šī vēlētaju kategorija var droši pieteikt balsojumu mājās.

Savukārt gadījumā, ja vēlētājs nevar nobalsot 6.oktobrī, viņam ir iespēja no 3.oktobra nodot balsi glabāšanā. Daugavpilī to var izdarīt divos iecirkņos: 159. – Latviešu kultūras centrā (Rīgas ielā 22A) un 173. – Rīgas tehniskās  universitātes Daugavpils filiālē (Smilšu ielā 90).

Visa informācija par vēlēšanu norisi, iespējām pieteikt balsošanu ārpus vēlēšanu iecikniem, iecirkņu adresēm un pieejamību ir atrodama Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā cvk.lv.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ