Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-09-2018

Ar delegāciju no Harbinas apsprieda sadarbības paplašināšanu izglītībā un medicīnā (VIDEO)


26.septembrī noslēdzās trīs dienu garā Harbinas (Ķīna) delegācijas vizīte Daugavpilī, kas iezīmēja 15 gadus kopš sadraudzības līguma parakstīšanas starp mūsu pilsētām. 25.septembrī Harbinas pašvaldības vicemēra Zhi Dayong vadītā delegācija, kuras sastāvā bija arī atbildīgās amatpersonas, kas atbild par ekonomikas, izglītības, veselības un ģimenes plānošanas jautājumiem, apmeklēja Daugavpils pilsētas domi un vairākas pilsētas iestādes. Vizītes laikā tika apspriestas sadraudzības sakaru paplašināšanas iespējas.

Delegācijas vizīte sākās Daugavpils pilsētas domē, kur viesus uzņēma Daugavpils mērs Rihards Eigims un citi pašvaldības vadības pārstāvji. Pēc sarunas un dāvanu apmaiņas viesiem tika piedāvāta prezentācija par Daugavpili.

Vizītes turpinājumā delegācija apmeklēja Daugavpils Reģionālo Slimnīcu (DRS), kur noklausījās DRS valdes locekļa Reiņa Joksta prezentāciju par medicīnas iestādi, kā arī apmeklēja dzemdību nodaļu un operāciju bloku. Tikšanās gaitā tika izrunāti daudzi jautājumi gan par pieredzes apmaiņas pasākumiem, gan par abu valstu veselības aprūpes sistēmas specifiku.

Pēc DRS delegācija devās uz Daugavpils Universitāti, kur kopā ar rektori Irēnu Kokinu apmeklēja Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūtu un iepazinās ar moderni aprīkotajās DU laboratorijās veicamiem pētījumiem un eksperimentiem.

Patīkami pārsteidza delegāciju arī viesmīlīgais 24.bērnudārzs, kura mazie audzēkņi ar latgaliešu dziesmām un dejām sagaidīja viesus no tālās Ķīnas.

Dienas noslēgumā sekoja Marka Rotko mākslas centra un Daugavpils cietokšņa apmeklējums, bet 26.septembra rītā viesus uzņēma Daugavpils medicīnas koledža. Gan Harbinas, gan Daugavpils pašvaldību pārstāvji atzīst, ka vizīte bijusi ražena un izdevās apsriest daudzus svarīgus jautājumus, taču ar to sadarbība starp mūsu valstīm nebeidzas:

Paveiktais un ieplānotais nozīmē, ka sadarbība ar tālo Ķīnas Harbinu notiek, un, iespējams, tās rezultātā daugavpiliešus sagaida daudz interesantu un jauku pārsteigumu.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ