Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-09-2018

Daugavpilī aizvadīts V Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums (VIDEO)


No 20.līdz 21.septembrim Daugavpilī norisinājās V Starptautiskais Austrumbaltijas biznesa forums. Vairāk nekā 280 cilvēku no 12 pasaules valstīm pulcējās vienuviet, lai apspriestu sadarbības iespējas un izpētītu Daugavpili kā biznesa attīstības un investīciju platformu.

Foruma svinīgo atklāšanu ieskandināja Daugavpils teātra dejotāju trupa ar fragmentu no dejas  izrādes „Tuvība”. Tam sekoja Latvijas, Uzbekistānas, Krievijas, Baltkrievijas un Kanādas oficiālo personu, kā arī Daugavpils pilsētas domes vadības uzrunas. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētaja 1.vietnieks Igors Prelavots uzsvēra, ka šis pasākums ir ļoti nozīmīgs notikums, kas ļauj kvalitatīvi reprezentēt mūsu pilsētu un reģionu, dibināt jaunus kontaktus un slēgt sadarbības līgumus, kas veicinās uzņēmējdarbības attīstību reģionā.

Foruma organizatori ik gadu cenšas dažādot tā norisi, piedāvājot arvien jaunas tēmas diskusijām un dalībnieku informēšanai. Arī šis gads nebija izņēmums.

Foruma dalībnieki varēja izzināt gan pašmāju, gan ārzemju ekspertu pieredzi un piedalīties paneļdiskusijās, kurās viedokli izteica uzņēmumu, pašvaldības un valsts struktūru pārstāvji. Daudzi izmantoja iespēju piedalīties biznesa kontaktbiržā un nodibināt kontaktus ar jauniem partneriem. Te bija sastopami gan pašmāju ražotāji, gan uzņēmēji no dažādām pasaules malām. Daži Daugavpilī viesojās pirmoreiz, dažiem mūsu pilsētā jau ir nodibināti biznesa sakari, un, pēc dalībnieku atzinuma, biznesa forums sniedz iespējas tos nostiprināt un paplašināt:

Iespējams, kādam dalība Daugavpils biznesa forumā palīdzēs uzsākt sadarbību ar Ziemeļamerikas reģionu. Šādu pārliecību izteica Kanādas Tirdzniecības Palātas Latvijā pārstāvji, kas bija aktīvi foruma dalībnieki.

Foruma turpinājumā ikvienam interesentam bija iespēja tuvāk iepazīt jauno uzņēmēju pieredzi, piedaloties biznesa LAVKĀ, bet noslēgumā, Latvijas simtgadei par godu un ar mērķi pateikties Daugavpils uzņēmējiem un uzņēmumiem, tika pasniegtas simtgades balvas vairākās nominācijās.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisлo attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ