Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-09-2018

Paplašinās sadarbība starp Daugavpili un Gruziju


20.septembrī Daugavpils pilsētas domē tika uzņemta delegācija no Gruzijas. Izglītības un biznesa nozares pārstāvji tikās ar pilsētas vadību un apsprieda vairākus aspektus, kuros visai skaidri iezīmējas abpusēji izdevīgas sadarbības iespējas.

Batumi Sota Rustaveli Valsts universitātes kanclers Jemal Ananidze un vairāku Gruzijas sabiedrisko organizāciju pārstāvis, uzņēmējs Aleksandr Tsertsvadze, ir V Starptautiskā Austrumbaltijas biznesa foruma dalībnieki, kas ieradās Daugavpilī ar vairākiem reāliem sadarbības projektiem. Jau vakardienas laikā notika vairākas biznesa tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem un Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta speciālistiem.

Ar Daugavpils pilsētas domes vadību vizītes laikā tika runāts ne vien par biznesa attīstības iespējām, bet arī par sadarbību kultūras jomā, ierosinot  aktivizēt kultūrapmaiņu, organizējot Daugavpils un Gruzijas nacionālo kultūras centru radošo kolektīvu un teātra trupu viesizrādes.

Pozitīvas sadarbības tendences iezīmējas arī  izglītības nozarē. Delegācijas pārstāvji norādīja, ka Latvijas un Gruzijas izglītības sistēmās ir daudz kopsaucēju un pastāv labvēlīgi faktori ciešākas sadarbības nodibināšanai studentu pieredzes apmaiņas programmu īstenošanā.  21.septembrī, biznesa foruma laikā, paredzēts parakstīt sadarbības līgumu starp Daugavpils Universitāti un Batumi Sota Rustaveli Valsts Universitāti.

Rezumējot tikšanās rezultātus, Daugavpils pilsētas domes vadība un Gruzijas delegācijas pārstāvji secināja, ka galvenais ir ne vien formāli parakstīt vienošanās un līgumus, bet arī īstenot reālu sadarbību un sasniegt konkrētus rezultātus, pie kā arī tiks strādāts turpmāk.




Atpakaļ