Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-09-2018

Daugavpils Reģionālā slimnīca saņems palildfinansējumu 500 000 eiro apmērā (VIDEO)


19.septembrī Daugavpili apmeklēja veselības ministre Anda Čakša, Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks un Saeimas deputāte Līga Kozlovska. Tikšanās ar pilsētas vadību notika Daugavpils Reģionālās slimnīcas (DRS) konferenču zālē, kur tika paziņota Daugavpilij un visam reģionam svarīga ziņa: valdības līmenī ir pieņemts lēmums par papildfinansējuma piešķiršanu DRS 500 000 euro apmērā.

Pasākumā piedalījās Daugavpils pilsētas domes pārstāvji, kā arī Daugavpils Reģionālās slimnīcas vadība un darbinieki. Uzrunājot klātesošos, Daugavpils mērs Rihards Eigims pauda gandarījumu par panākto vienošanos un izteica cerību, ka arī turpmāk sadarbība ar Saeimu būs tikpat produktīva, Daugavpils vajadzības tiks ne vien uzklausītas, bet arī sadzirdētas. Pilsētas domes priekšsēdētājs uzsvēra arī, ka papildfinansējuma piešķiršana noteikti nebūs vienīgā tikšanās tēma, jo medicīnas aprūpes jomā ir vēl daudz jautājumu, kas ir steidzīgi jārisina.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pastāstīja, ka aptuveni pirms pusgada pie viņa vērsās Daugavpils domes pārstāvji un pastāstīja par smago situāciju, kas ir izveidojusies slimnīcā nepietiekama finansējuma dēļ. Pieprasījums pēc medicīnas iestādes pakalpojumiem bijis tik liels, ka tā iztērēja visas piešķirtās kvotas un bija spiesta uzņemt pacientus ārpus atvēlētā limita. Tas radīja ievērojamus finansiālus zaudējumus un radās asa vajadzība pēc papildus finansējuma no valsts budžeta. Saprotot, cik nopietna ir situācija, tika uzrunāti veselības ministrijas pārstāvji un kopīgiem spēkiem izdevās atrast papildfinansējumu 500 000 euro apmērā.

Veselības ministre Anda Čakša, komentējot valdības lēmumu, uzsvēra, ka primārais ir rūpes par iedzīvotājiem un veselības aprūpes pakalpojumiem ir jābūt pieejamiem tajā brīdī, kad tie ir nepieciešami, neatkarīgi no tā, kurā Latvijas vietā dzīvo pacients. Daugavpils slimnīca pilda daudzas būtiskas funkcijas tieši kā reģionālā slimnīca, uzņemot gan „Zaļā koridora” onkoloģiskos pacientus, gan cilvēkus ar kardioloģiskām problēmām un hroniskām saslimšanām. Iestāde ir apliecinājusi, ka spēj sniegt pakalpojumus līmenī, kas atbilst ministrijas noteiktajiem kritērijiem, un valdība darīs visu iespējamo, lai atbalstītu tās darbību arī turpmāk.




Atpakaļ