Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-09-2018

Daugavpils mācību iestādēs turpinās vērienīgi modernizācijas projekti (VIDEO)


Šonedēļ Daugavpils pilsētas domes un Attīstības departamenta pārstāvji  apsekoja vairākas pilsētas izglītības iestādes, kurās tiek veikti vai jau ir pabeigti renovācijas un modernizācijas darbi.  Apsekošanas laikā, tiekoties ar projektu vadītājiem, atbildīgajiem būvniekiem un būvuzraugiem, tika apspriesta situācija, kas uz šo brīdi izveidojusies būvobjektos.

Šobrīd vairākās Daugavpils izglītības iestādēs tiek īstenoti vērienīgi  pārbūves un modernizācijas projekti. Daļa no apsekotajiem objektiem jau ir veiksmīgi nodota ekspluatācijā, daļā darbi turpinās.

Divās pilsētas skolās tiek īstenots projekts „Daugavpils vispārējo izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras sakārtošana atbilstoši mūsdienīgām prasībām”.  Tā ietvaros Daugavpils krievu vidusskolā-licejā tika modernizēti dabaszinātņu kabineti, kur veikts kosmētiskais remonts, iepirktas ergonomiskas mēbeles un uzstādītas informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT). Tika  veikta aktu zāles pārplānošana, kosmētiskais remonts sporta zālē, tai piekļautajās ģērbtuvēs un dušas telpās. Ar pašvaldības finansējumu veica kāpņu telpu un gaiteņa kosmētisko remontu. Mācību iestādē ierīkots tā saucamais ergonomiskais apgaismojums – gaismekļi ar energoefektīviem LED gaismas elementiem un uzstādītas žalūzijas. Visi šie darbi paveikti līdz mācību gada sākumam. Projekta turpinājumā ir ieplānots nodrošināt interaktīvo ekrānu, datora komplektu ar programmatūru skolotājiem, datorklases vadības programmu. Tiks iegādāti planšetdatori,  kā arī stacionārie un klēpjdatori, lektora tribīne, konferenču galds un krēsli, kā arī video projekcijas un skaņas sistēma.

Arī Daugavpils 3.vidusskolā, kas piedalījās šajā projektā, jaunajā mācību gadā skolēnus sagaidīja izremontētas un labiekārtotas telpas.

Skolā ir atjaunota apkures sistēma, ventilācija, elektroinstalācija un ugunsdrošības sistēma. Vairākos kabinetos un laboratorijās ir veikts kosmētiskais remonts un uzstādīts jauns aprīkojums. Pārbūvēta aktu zāle, iegādāts skaņu iekārtas komplekts un projektors ar ekrānu.

Vairākos objektos darbi turpinās. Pilnā sparā darbi rit „Saules skolas”  būvlaukumā, kur uz šo brīdi jau ir pabeigta 1.stāva sienu un pārsegumu izbūve un notiek 2.stāva sienu un pārsegumu betonēšana. Skolas vadība cer, ka jau nākamā gada 1.septembrī Saules skolas audzēkņi varēs mācīties jaunajās telpās.

Turpinās darbi Daugavpils Valsts ģimnāzijā. Mācību korpusā ir uzstādīta apkures sistēma, ierīkota kanalizācija, iebūvēta ventilācijas sistēma, kas atbilst jaunākajām Eiropas Savienības prasībām. Skolas telpās ierīkotas tualetes cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Notiek darbi arī pie lifta izbūves. Vērienīgas pārmaiņas sagaida sporta zāli, kur, papildus jaunajai ventilācijas sistēmai, tika nostiprinātas sijas un jau pavisam drīz tiks ieklāts speciāls grīdas segums, kā rezultātā skolā būs viens no modernāk aprīkotajiem florbola laukumiem pilsētā. Skolas aktu zālē uzstādīti dažādas perforācijas akustiskie paneļi, kas nodrošinās gan labu skaņas izolāciju ārpus telpām, gan labu akustiku iekšā.

 Skolas baseins ir demontēts un pilnīgi sagatavots jaunajam projekta posmam, iepirkums kuram tiks izsludināts tuvākajā laikā. Tā ietvaros tiks uzstādītas jaunas iekārtas un apgaismojuma sistēma, tiks veikti telpu labiekārtošanas darbi un ierīkota dušas telpa cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Savukārt būvuzraugs Jāzeps Šesters  norāda, ka uz šo brīdi visi darba posmi ir tuvu nobeiguma stadijai, bet vēl ir palikušas kompleksās pārbaudes, kas ir visai nopietnas, jo darbu kvalitātei ir jāatbilst visām ES direktīvām.

Divos no apmeklētajiem objektiem tiek īstenoti energoefektivitātes paaugstināšanas projekti. J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles korpusā Marijas ielā 1D aizvadītajā nedēļā veikti līmētās koka kopnes montāžas darbi. Šī posma pabeigšana ļaus strauji virzīt uz priekšu pārējos būvdarbus. Jau nākamnedēļ tiks piegādāti logi, bet septembra beigās tiks montēti jumta seguma paneļi, un, kad tas tiks izdarīts, secīgi turpināsies pārējie darbi. Šobrīd būvdarbi tiek veikti saskaņā ar grafiku un tiek prognozēts, ka noslēgsies 2019.gada aprīļa beigās.

32.pirmsskolas izglītības iestādē viena korpusa renovācija jau ir praktiski pabeigta un ir iesākts darbs pie 2.korpusa izbūves. Projekta ietvaros tiek veikta ēkas siltināšana un siltumapgādes sistēmu renovācija, kā arī ventilācijas sistēmas modernizācija.

Visas mācību iestādes, kurās šobrīd tiek īstenoti projekti, ir publiskās ēkas, kurās vienlaicīgi var atrasties vairāk nekā 100 cilvēku, tāpēc tās ekspluatācijā pieņem Būvniecības valsts kontroles birojs. Līdz ar to objektiem jāatbilst ļoti augstiem kritērijiem, ko cenšas sasniegt gan būvdarbu veicēji, gan uzraugošās iestādes, kas regulāri veic situācijas monitoringu un operatīvi risina visus ar būvdarbu procesu saistītus jautājumus.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ