Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-09-2018

Daugavpilī aktīvi ievieš atkritumu šķirošanu (VIDEO)


Septembra sākumā Daugavpilī sāka uzstādīt speciālus konteinerus, kas domāti stikla atkritumu savākšanai. Šādas šķirošanas sistēmas ieviešana palīdzēs ne vien uzlabot vidi, bet arī samazināt daugavpiliešu rēķinus par atkritumu apsaimniekošanu.

Koši zaļi zvana veida formas konteineri ir uzstādīti, atkritumu apsaimniekotājam  SIA “AADSO”  noslēdzot līgumu ar SIA “Eco Baltia Vide”. Šāda veida atkritumu tvertnes būs izvietotas visos pilsētas mikrorajonos: vietās ar lielāko cilvēku plūsmu, pie veikaliem un atpūtas vietās.

 Komunālās saimniecības pārvalde aicina izmantot iespēju nodot šķirotos stikla atkritumus, jo tas ir ne vien videi draudzīgs risinājums, bet arī palīdzēs samazināt rēķinus par atkritumu apsaimniekošanu.

Nodošanai ir derīgs iepakojuma stikls, proti, stikla burkas un pudeles, kas pirms ievietošanas tvertnē ir jāizskalo un jānoņem papīra etiķetes. Tad materiāls būs pulnīgi derīgs pārstrādei.

Komunālās saimniecības pārvaldes vides inženieris Kaspars Laizāns norāda arī, ka tvertnes ir uzstādītas eksperimenta režīmā. Tiks izvērtēts, kā tās piepildās un vai nebūs konstatēti citu sadzīves atkritumu piejaukumi. Izvērtējot šos faktus, konteineru dislokācijas vieta var tikt mainīta.

Bez šaubām, tas ir lielisks risinājums, kā var optimizēt atkritumu apsaimniekošanu privātā sektora mājsaimniecībās. Par to liecina tas, ka iespēju nodot šķirotos stikla atkritumus steidz izmantot ne vien daugavpilieši, kuriem jaunās tvertnes ir izvietotas netālu no mājām, bet arī novadnieki, kas labprāt iesaistās šķirošanā, pārvarot lielākus attālumus:

Tuvākajā laikā atkritumu apsaimniekotājs SIA “AADSO” plāno uzstādīt pilsētā vēl 50 tvertnes stikla iepakojumiem, kas būs izvietotas daudzdzīvokļu māju teritorijās un pie esošajiem sadzīves atkritumu konteineriem, kā arī 50 tvertnes skārda un pet-iepakojumam. Līdz ar to daugavpiliešiem tiks radīti patiešām labvēlīgi apstākļi sadzīves atkritumu šķirošanai, un, līdz ar to, arī apsaimniekošanas izdevumu samazināšanai.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ