Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-09-2018

Noslēgusies pieteikšanās konkursam par pašvaldības dzīvokļu remontu


Daugavpilī, projekta ietvaros, plānots veidot Jauniešu māju un Grupu dzīvokļus Viršu ielā un Poligona ielā.

Viršu ielā plānots remontēt 3 pašvaldības dzīvokļus, Poligona ielā 4 pašvaldības dzīvokļus. Veikt remontdarbus Viršu ielā iesniedza 4 pretendenti, Poligona ielā  3 pretendenti.  Šobrīd notiek iesniegto dokumentu un piedāvājumu izvērtēšana. Tika izstrādāta tehniskā specifikācija, kur bija noteikti visi veicamie remontdarbi un aprīkojuma uzstādīšana, atbilstoši šai specifikācijai pretendenti iesnieguši savu finanšu piedāvājumu.

Visos dzīvokļos ir 3-4 istabas. Darbu apjomos ir iekļauti demontāžas darbi, balkonu remonts, dzīvojamo telpu remonti, durvju un logu nomaiņa, virtuves remontdarbi un nepieciešamā virtuves aprīkojuma un mēbeļu uzstādīšana, sanitāro mezglu remonts un santehnikas uzstādīšana, ventilācijas, elektroinstalācijas sistēmu nomaiņa. Izmaksās iekļauta arī darba alga un nodokļi.

Šie darbi notiek saskaņā ar Domes lēmumu par piedalīšanos deinstitucionalizācijas plāna īstenošanā. Pašvaldībai bija jāpiedāvā infrastruktūras risinājumus.  Saskaņā ar likumu par Pašvaldībām pašvaldībai ir racionāli un lietderīgi jāapsaimnieko pašvaldības kustamā un nekustamā manta.

Izvērtējot pašvaldības rīcībā esošo dzīvojamo fondu pašvaldība pieņēma lēmumu piedāvāt augstākminēto risinājumu, t.i. izremontēt brīvos pašvaldības rīcībā esošos dzīvokļus, veidojot Jauniešu māju un Grupu dzīvokļus, tādejādi sakārtojot savus īpašumus un paplašinot sociālo pakalpojumu klāstu grūtībās nonākušajiem pašvaldības  iedzīvotājiem.

Jāpiebilst, ka finansējums šiem darbiem nāk no ES struktūrfondiem.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ