Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-09-2018

Daugavpilī nosvinēja jaunā mācību gada sākumu (VIDEO)


Pirmdien, 3.septembrī, visās Daugavpils mācību iestādēs sākās jaunais mācību gads. Pacilāta svētku noskaņa valdīja skolu gaiteņos un klasēs, aktu zālēs un pagalmos.  Svinīgajos pasākumos piedalījās vairāk nekā 9 tūkstoši pilsētas skolēnu, taču spilgtākās atmiņas par šo Zinību dienu noteikti būs pirmklasniekiem. Skaisti ģērbušies, ar krāšņiem ziedu pušķiem rokās, viņi pirmoreiz vēra durvis uz mācību iestādēm, kas uz ilgiem gadiem kļūs par viņu otrajām mājām. Šogad mācības uzsāka 800 pirmklasnieku. Viņiem priekšā jauns, vēl neizzināts ceļš, kas, pateicoties vecākiem un skolotājiem, noteikti būs interesants un atmiņā paliekošs. Neraugoties uz demogrāfijas tendencēm, Daugavpilī izdevās saglabāt visas vidējās izglītības iestādes.

Pilsētas skolās strādā vairāk nekā tūkstoš pedagogu. Daudzās no mācību iestādēm darbu uzsāka jaunie speciālisti, kas pavisam nesen absolvēja Daugavpils Universitāti un ieguva skolotāja kvalifikāciju. Kas attiecas uz vidusskolas skolēniem, 10.klasēs mācības šogad uzsāka 557 jaunieši. Pēc oficiālajiem sarīkojumiem, kas norisinājās skolās, Vienības laukumā izskanēja bērnu radošo kolektīvu lielais koncerts, ko atklāja Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” audzēkņi. Darbojās atrakcijas, bet tuvējās kafejnīcas piepildīja vecāki ar bērniem, kas baudīja gardumus. Par gados vecāku skolēnu interesantu laika pavadīšanu parūpējās Jaunatnes lietu departaments, kas organizēja ballīti „Ballējam neguļam”

Lai jaunais mācību gads ir jaunu mērķu un sasniegumu piepildīts, bet ceļš uz zināšanām ir interesants un aizraujošs. Lai jauniegūtās prasmes un iemaņas dod jauniem daugavpiliešiem iespēju veiksmīgi veidot  savu karjeru  un laimīgu nākotni sev, dzimtajam novadam un Latvijai. Radošu dzirksti, aizraujošas idejas, iedvesmu un panākumus visos darbos jaunajā mācību gadā!




Atpakaļ