Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-08-2018

Teritorijas plānojuma un Vides pārskata projekts nodots publiskajai apspriešanai


Ar 2018.gada  9.augusta Daugavpils pilsētas domes lēmumu Nr.417 (prot. Nr.18, 2 §) Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma 2019.-2031. gadam redakcija 1.0. un Vides pārskata projekts nodots publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai.

Ar teritorijas plānojuma 1.0.redakcijas un vides pārskata projektu jau var iepazīties portālā ĢeoLatvija https://www.geolatvija.lv/. Publiskā apspriešana ilgs sešas nedēļas sakot ar 2018.gada 28.augustu.


Ar ko atšķiras jaunais teritorijas plānojums no spēkā esošā teritorijas plānojuma?

Tas ir ar plašākām iespējām teritorijas izmantošanai un apbūvei, vienots  funkcionālais zonējums visā Latvijā, pieejamāks, saprotamāks un ar meklēšanas funkciju interneta vidē. Turpmāk pilsētas mikrorajoni sauksies – apkaimes. 

Daugavpils pilsētas teritorijas plānojums, tāpat, kā visu pārējo pašvaldību teritorijas plānojumi un attīstības dokumenti  ir pieejams interneta vietnē www.geolatvija.lv:

-          Vienā kartē ir gan funkcionālais zonējums, gan apgrūtinājumi, aktuāla kadastra informācija, pilsētā esošie dižkoki u.c. informācija.

-          Plānoto izmantošanu var atrast pēc kadastra apzīmējuma vai adreses, vai pēc atrašanās vietas kartē.  Karte ir ar meklēšanas funkciju: uzspiežot ar kursoru uz zemes vienību, tiek attēlota tās plānotā izmantošana un apgrūtinājumi uz to.

-          Kartes logu var iekopēt savā mājaslapā;

-          Lejup lādēt var  visas kartes pdf * formātā, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus u.c. dokumentus, kas ir publiski pieejami;.

Teritorijas plānojuma un Vides pārskata izstrādātājs: SIA „Reģionālie projekti”, Daugavpils, LV-5401, Rūpniecības iela 32B-501, Rīga, LV-1045, e-pasts: santa@rp.lv, birojs@rp.lv, tālr. - 67320809

 Informāciju sagatavoja:  Inta Ruskule, Daugavpils teritorijas plānojuma izstrādes vadītāja, e-pasts: inta.ruskule@daugavpils.lv. tālr.- 65404341

Domes lēmums




Atpakaļ