Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-07-2018

Plāno attīstīt sporta bāzi „Dzintariņš” (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domes Attīstības komitejas sēdē deputāti tika iepazīstināti ar sporta bāzes „Dzintariņš” attīstības koncepciju. Uzreiz jānorāda, ka lielākā daļa ēku šeit tika uzbūvētas vēl pagājušajā gadsimtā un ir morāli novecojušas. Dažas būves ir tik sliktā stāvoklī, ka apdraud sportistus, kuri šeit trenējas, un pieeja tām pašlaik ir slēgta. Šobrīd sporta bāze var nodrošināt kvalitatīvu sportistu uzņemšanu tikai vasaras mēnešos.

Jānorāda, ka sporta bāzes attīstības koncepcija tika izstrādāta, izmantojot kompleksu pieeju, un ietver vairākus posmus, kas ļautu veikt infrastruktūras renovāciju, neapturot treniņprocesu.

Pirmais posms ietver bīstamo ēku nojaukšanu un renovāciju. Sporta pārvalde piedāvā veikt kluba ēkas kapitālremontu. Otrs posms paredz uzbūvēt jaunu dzīvojamo korpusu ar ēdnīcu, kas ļaus palielināt bāzes ietilpību un nodrošināt sportistu ēdināšanu arī ziemas periodā.  Šeit tiks izvietots arī ziemas inventāra nomas punkts. Arī autostāvvieta 20-30 automašīnām veicinās objekta apmeklētību. Trešais un ceturtais posms paredz angāra tipa daudzfunkcionālas zāles būvniecību un specializētu laukumu izveidi spēļu sporta veidiem.

Sporta pārvalde cer, ka pēc iecerētā īstenošanas sporta bāze „Dzintariņš” kļūs par objektu, ko visa gada laikā izmantos ne tikai vietējie sportisti, bet tiks rīkotas treniņnometnes arī citu pilsētu sportistiem, kā arī kļūs par iecienītu daugavpiliešu un pilsētas viesu ziemas aktīvas atpūtas vietu.

Sižetu sagatavoja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ