Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-07-2018

Domes priekšsēdētāja vietnieks J. Dukšinskis kopā ar KSP speciālistiem apskatīja 3 pilsētas objektus (VIDEO)


10. jūlijā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis kopā ar Komunālās saimniecības speciālistiem veica darba izbraukumu uz trīs pilsētas objektiem, lai apskatītos, kas jau ir izdarīts, kas tiek darīts, arī apskatītu dažas problemātiskās vietas pilsētas teritorijā.


Pirmais bija nupat uzbūvētais ceļa posms Puškina ielā. Tas ir viens no pilsētas ielu posmiem, kurš bija iekļauts pašvaldības īstenotajā grants ceļu asfaltēšanas programmā.
To var saukt par paraugielu – braucamā daļa ir plata, ir ierīkots plašs un ērts gājēju – velo celiņš. Iestādīti koki, kurus var stacionāri aplaistīt, tāpēc tie ir labi iesakņojušies un nu jau priecē garāmgājējus un braucējus.
Komunālās saimniecības speciālisti atzīst, ka pašvaldības īstenotā grants ceļu asfaltēšanas programma ir ļoti laba iespēja uzlabot pilsētas ielu infrastruktūru.
Apskatīto Stropu meža parka zonu var nosaukt par problemātisko. Ja cilvēks šeit grib pastaigāties, baudot dabu un elpojot priežu gaisu, tad citu atstātie, pavirši izmētātie atkritumi atstāj iespaidu, ka šī zona pakāpeniski var pārvērsties par atkritumu izgāztuvi.
Aicinām cilvēkus būt saudzīgiem pret dabu un līdzcilvēkiem un atgādinām, ka par atkritumu izmešanu tam neatļautās un neparedzētās vietās, draud naudas sods!
Vēl viens pat bīstams objekts atrodas blakus autostāvvietai pie Stropu ezera – bijušās „Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas” sūkņa pussagruvusī ēka, kura atrodas uz privātās teritorijas. No šī grausta virsotnes cilvēki lec ūdenī, ar ko rada nopietnus draudus savai veselībai un dzīvībai.
Kaut arī šī vieta ir privātīpašums, pašvaldība domās, ko var un nepieciešams šādā situācijā darīt, lai novērstu gadījumus, kad jaunieši, izdarot pārgalvības, riskē kļūt par invalīdiem vai zaudēt dzīvību.
Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ