Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2018

Daugavpils pilsētas delegācija noslēdz sadarbības līgumus ar Harbinas ārstniecības un izglītības iestādēm un Daugavpils Reģionālā slimnīca paraksta sadarbības protokolu ar Pekinas Universitātes slimnīcu


Daugavpils pilsētas delegācija apmeklēja Ķīnu (Harbinu un Pekinu) pēc Harbinas pilsētas vadības ielūguma. Ņemot vērā to, cik svarīgi ir izveidot kultūras un zinātnes apmaiņu, kas varētu veicināt progresu un saskarsmi ar dažādām kultūrām, Daugavpils pilsētas delegācija izglītības un medicīnas iestāžu vadības pārstāvju sastāvā no 27.06. līdz 3.07. viesojās Ķīnā. 5. jūlijā delegācija tikās ar Domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, lai informētu par paveikto Harbinā.

Sadarbība ar Harbinas pilsētas vadību tiek īstenota jau kopš 2002. gada, šī gada janvārī Daugavpils dome vienojās par konkrētiem soļiem sadarbības ieviešanā tieši medicīnas jomā, kas nu tika apstiprināta arī oficiāli, noslēdzot sadarbības līgumus starp Daugavpils Medicīnas koledžu, Daugavpils Universitāti un Harbinas 1.slimnīcu un Harbinas Komercijas universitāti. 16 gadu laikā ir noslēgti pirmie konkrēti līgumi ar Daugavpils pilsētas iestādēm un Daugavpils Universitāti.

Vizītes ietvaros Harbinā tika apmeklēta universitāte, kur delegācija tika iepazīstināta ar administratīvo sistēmu un stratēģiju studiju kvalitātes nodrošināšanai. Vizītē Harbinas 1. slimnīcā delegācija tikās ar administrāciju un apmeklēja specializētās ārstēšanas nodaļas, tika nodrošināta iespēja apskatīt jaunākās tehnoloģijas, kas tiek izmantotas ārstēšanas kvalitātes celšanai un administratīvā sloga mazināšanai.

 Tiekoties ar Harbinas Komercijas universitātes pārstāvjiem, abpusēji tika izrādīta interese gan kopīgu praktisko pētījumu īstenošanai, gan pieredzes apmaiņai un labās prakses novērošanas iespējām. Abas augstskolas saista vienas un tās pašas intereses un mērķi akadēmiskajā un kultūras jomā. Līgums paredz palielināt zinātniskās un kultūras attiecības, apmainīties ar informāciju, materiāliem un zinātnisko informāciju jomās, kas interesē abas augstskolas, veicināt mācīšanu un pētniecību abpusējo interešu jomās, veicināt mācībspēku, pētnieku un studentu mobilitāti starp abām augstskolām un sagatavot kopīgus pētniecības projektus.

Daugavpils pilsētas delegācijai tika sniegta arī unikāla iespēja viesoties Pekinas Tsinghua Chang Gung Universitātēs Slimnīcā, kur tika parakstīts nodoma protokols ar Daugavpils Reģionālo Slimnīcu sadarbībai medicīnas jomā, tika pasvītrota medicīnas un izglītības iestāžu sinerģijas būtiskā loma kvalitatīvas medicīniskās izglītības nodrošināšanā.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims uzskata, ka pieredzes apmaiņa un sadarbības stiprināšana starp Daugavpili un Harbinu ir ļoti svarīga. Viņš uzsvēra, ka līgumi ir noslēgti- tas ir lieliski, tagad jāsāk mērķtiecīgs darbs.




Atpakaļ