Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2018

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Daugavpils vēsturiskās rekonstrukcijas kluba pārstāvji apmeklēja kara vēstures rekonstrukcijas festivālu “Vilkmergės (Deltuvos) mūšis” Lietuvas pilsētā Deltuvā.


Šī gada 30. jūnijā Daugavpils pilsētas domes delegācijas pārstāvji Jānis Ostrovskis, Artjoms Mahļins un Vitālijs Petkuns viesojās Deltuvā, Lietuvā, kur apmeklēja un piedalījās  kara vēstures rekonstrukcijas festivālā “Vilkmergės (Deltuvos) mūšis”.

Pasākuma laikā delegācija nolika ziedus pie pieminekļa, kurš ir veltīts visiem bojā gājušiem karavīriem Napoleona karu laikā, kā arī nolika ziedus iepriekšējā Ukmerģes vēsturiskās rekonstrukcijas kluba vadītāja Tomasa Pečiuras kapavietā.

            Brauciena laikā Daugavpils pilsētas domes pārstāvji nostiprināja kontaktus ar ārzemju vēsturiskās rekonstrukcijas klubiem, daudzi no kuriem atbrauks uz Daugavpils cietoksni 13.-14. jūlijā, lai piedalītos 4. Starptautiskajā vēsturiskās rekonstrukcijas klubu festivālā “Dinaburg 1812”. Delegācija tikās arī ar Ukmerģes pilsētas pašvaldības vadību, ar kuru apsprieda šādu pasākumu organizēšanas pieredzi un uzaicināja Ukmerģes vadību uz festivālu Daugavpils cietoksnī.

Delegācijas pārstāvji paši piedalījās pasākumā rekonstruētos 1812. gada Dinaburgas cietokšņa komandanta un galvenā būvinženiera formastērpos.

Braucienā iegūtā pieredze tiks izmantota nākamo rekonstrukcijas klubu festivālu “Dinaburg 1812” organizēšanā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrs

Tālr.: +371 65424043, +371 28686331

vitalijs.petkuns@daugavpils.lv

cietoksnis@daugavpils.lv

https://www.facebook.com/daugavpils.cietoksnis




Atpakaļ