Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-07-2018

Rīgā atklāti XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki (VIDEO)


1. jūlijā Rīgā  tika atklāti Dziesmu un deju svētki. Svētki aizsākās ar visu šī grandiozā pasākuma, kas veltīts mūsu valsts simtgadei, dalībnieku svētku gājienu. Daugavpili svētkos pārstāv  6 deju kolektīvi, 3 kori, 2 pūtēju orķestri, 10 nacionālo minoritāšu kolektīvi, 2 folkloras kolektīvi, 2 amatnieku kolektīvi un vokālais ansamblis- kopā 550 dalībnieki.

Dziesmu un deju svētku pasākumi sākās jau piektdien, 29. jūnijā, kad no visas Latvijas sabraukušie kori piedalījās konkursā ”Koru kari”. Mūsu vīru koris ”Forte” Jevgeņija Ustinskova vadībā 34 profesionālu kolektīvu konkurencē izcīnīja otro vietu.

Svētku dalībnieki sāka pulcēties gājienam ilgu laiku pirms tā sākuma. Vecrīgas ieliņās valdīja svētku atmosfēra. Daudzviet bija dzirdamas dziesmas, spēlēja orķestri, dalībnieki dziedāja un dejoja līdzi. Daudzi no viņiem jau ne pirmo reizi piedalās šajos  svētkos.

Gājiena maršruts sākās Vecrīgā, tad virzījās pa Brīvības ielu un noslēdzās ”Skonto” stadionā. Krāšņo parādi sveica rīdzinieki un pilsētas viesi. Daugavpils kolonnas priekšgalā soļoja izslavētais profesionālais pūtēju orķestris ”Daugava” Arnolda Grīnberta vadībā. Dziesmu un deju svētki turpināsies visu nedēļu. Rīgā ir sabraukuši 43 000 dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām, kā arī no citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta Dziesmu un deju svētku tradīciju. Septiņu dienu garumā viņi piedalīsies vairāk nekā 65 koncertprogrammās – koru, deju, instrumentālās, ar savu meistarību skatītājus priecēs pūtēju orķestri, koklētāji, vokālie ansambļi, folkloras grupas. Šajās dienās visa Rīga pārtaps par lielu skatuvi. Dziesmu un deju svētki noslēgsies 8. jūlijā ar lielkoncertu. Atgādinām, ka pirmdiena, 9. jūlijs, visiem Latvijas iedzīvotājiem ir brīvdiena.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ