Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-06-2018

Izglītības un kultūras komitejas deputāti atbalstīja vasaras koncertzāles izveidošanu (VIDEO)


Pagājušajā nedēļā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti izskatīja un atbalstīja Oskara Stroka vasaras koncertzāles izveides pamatojumu, ko sagatavoja pašvaldības Īpašuma pārvaldīšanas departamenta darbinieki. Ideja, kura vairākas desmitgades tika auklēta pilsētas kultūras darbinieku prātos, beidzot saņēma politisko atbalstu.

Piedāvātā būvniecības vieta – Centrālais parks, kur kādreiz atradās atrakcijas. Teritorija ir liela, un, no loģistikas viedokļa, vasaras koncertzāles atrašanās šeit ir samērā pamatota: blakus atrodas autoosta un dzelzceļa stacija, kas padarītu šo kultūras objektu pieejamu arī skatītājiem no citām pilsētām. Pilsētas centrs ir ērta vieta arī vietējiem iedzīvotājiem. Mūsdienīgas multifunkcionālas koncertzāles būvniecības autors - mūzikas vidusskolas direktors, Daugavpils domes deputāts Aivars Broks – uzskata, ka piepildīt skatītāju rindas šajā objektā nesagādās problēmas.

Vasaras koncertu piedāvājumu ir daudz, taču neviens no pilsētā esošajiem koncertlaukumiem tiem neder, tāpēc mākslinieki  dodas uz mazajām pilsētām, kurās jau sen ir savas mūsdienīgas vasaras koncertzāles. Daugavpiliešiem ne vienmēr ir iespēja turp doties un izbaudīt mākslu.

Turklāt lielie pilsētas pasākumi un festivāli, tādi kā pilsētas svētki, „Muzikālais augusts”, „ReStArt” un citi, kuri pēdējā laikā ir daudzveidojuši pilsētas kultūras dzīvi, vairs nebūs atkarīgi no laika apstākļu kaprīzēm. Bieži profesionālu Eiropas līmeņa mūziķu koncerts ir mazapmeklēts tieši lietus dēļ.

Koncertzāles izveides projekts ir liels un prasa daudz pūļu, naudas līdzekļu un laika, tomēr Daugavpils pašvaldībā cer, ka jau pēc četriem gadiem Oskara Stroka vasaras koncertzālē norisināsies pirmie pasākumi.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti .




Atpakaļ