Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-06-2018

Jauniešu vasaras nodarbinātības programmā Dome nodrošina 1058 darbavietas (VIDEO)


Pilnā sparā rit Daugavpils pilsētas domes jauniešu vasaras nodarbinātības programma. Pusaudži vecumā no 13 līdz 14 gadiem strādā savās mācību iestādēs, savukārt, sākot no 15 gadiem, – pašvaldības uzņēmumos.

Daudziem no viņiem šī ir pirmā nopietnā darba pieredze. Alga tiek aprēķināta, pamatojoties uz minimālo likmi, taču daudzi jaunieši apgalvo, ka ar 10 darba dienām pilnīgi pietiek, lai saprastu, ko nozīmē pelnīt, un padomātu, kā šo naudu izlietot.

Kopumā pilsētas domes jauniešu vasaras nodarbinātības programmā tiks nodarbināti 1058 bērni. Daļa no viņiem darbu jau ir beiguši un saņēmuši atalgojumu par padarīto.

Jaunatnes nodaļa prognozē, ka praktiski visi bērni, kas nokļuvuši gaidīšanas sarakstā, šovasar saņems darbu. Daļa no viņiem jau ir nodarbināti valsts programmas ietvaros, ko īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra, bet daļai būs iespēja strādāt, jo sarakstā nepārtraukti notiek rotācija. Daudzi jaunieši maina savus vasaras plānus, dodas atpūsties kopā ar vecākiem vai kādu iemeslu dēļ neuzsāk darbu, tāpēc viņu vietas paliek brīvas.

Jaunatnes nodaļas speciālisti lūdz jauniešus savlaicīgi informēt par izmaiņām plānos, lai būtu iespēja piedāvāt vietu citiem interesentiem.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ