Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-06-2018

Līgo priekšvakarā norisinājās festivāla „Baltica” noslēguma pasākumi (VIDEO)


Līgo svētku priekšvakarā, vasaras saulgriežu dienā, Daugavpilī norisinājās ielīgošanas pasākumi, kas tradicionāli ievada šos svētkus, ko ir iecienījuši visi Daugavpils iedzīvotāji. Šogad ielīgošanas pasākumi bija īpaši, jo norisinājās vienlaicīgi ar Starptautiskā folkloras festivāla „Baltica” finālu. Festivāla noslēguma koncerti tika organizēti arī mūsu pilsētā.

Daudznacionālā Daugavpils pilsēta uzņēma nacionālo minoritāšu kolektīvus no dažādām Latvijas vietām. Visam, kas norisinājās uz skatuves A. Pumpura skvērā, kolorītu piešķīra gan krāšņas uzstāšanās, gan savdabīgie dalībnieku tautas tērpi, gan arī latviešu nacionālo zāļu vainagu pīšanas meistarklases. Īpašu burvību un atmosfēru pasākumā radīja arī tirdziņš, cienasti, kā arī draudzīgā un nepiespiestā atmosfēra, kas šeit valdīja visa garā un siltā vakara gaitā.

Dubrovina parkā interesenti varēja vērot  līgošanas rituālus, noklausīties stāstus par šo tautas svētku tradīcijām, piedalīties rotaļās un dziedāt Līgo dziesmas. Pasākuma noslēgumā dalībnieki un skatītāji devās pie Daugavas, kur tika iekurts ugunskurs, kas ir neatņemama vasaras saulgriežu svētku daļa.

Savukārt lielais ugunskurs, dziesmas un dejas sagaida visus Jāņu naktī Stropu estrādē. Pasākumi sāksies plkst. 21.00, svētku tirdziņš estrādē uzsāks darbu jau no plkst. 19.00.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ