Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-06-2018

Daugavpils cietoksnis saņēma augstu novērtējumu no Eiropas Padomes (VIDEO)


Vienreiz divos gados Eiropas Padome  rīko Ainavu balvas konkursu, kur tiek apbalvotas labākās reģenerētās ainavas. Šoreiz Eiropas Padomes galveno balvu saņēma Daugavpils cietoksnis, uzvarot nacionālajā atlasē starp 8 pretendentiem un kandidātiem no 39 valstīm, kuras ir parakstījušas Ainavu saglabāšanas konvenciju. Lielajā konkurencē Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts vienbalsīgi tika atzīts par labāko.

Pateicoties uzvarai, uz Daugavpili atbrauca vairāk nekā 100 viesu no 25 valstīm, lai sveiktu Latviju un Daugavpili ar šo nozīmīgo uzvaru, kā arī klātienē iepazītos ar cietoksni un padarītajiem darbiem. Vizītes laikā ciemiņi iepazinās ar Latvijas ainavu mantojumu un visu konkursa dalībnieku īstenotajiem projektiem foruma ietvaros, kas noritēja Daugavpils universitātē.

Dažādu Eiropas valstu pārstāvjus uzrunāja Daugavpils universitātes rektore Irēna Kokina, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš un Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Igors Prelatovs.

Foruma laikā tika prezentēts arī Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts, kas iekļauj sevī komplekso pieeju un saliedētu kompetento speciālistu komandas darbu cietokšņa atjaunošanas procesā. Viss paveiktas ļāva būt novērtētiem pēc Ainavu balvas konkursa vērtēšanas kritērijiem.

Apbalvošanas ceremonija notika Vienības nama koncertzālē.  Ceremonijas laikā  apbalvoti 13 projekti no Beļgijas, Itālijas, Norvēģijas, Slovākijas, Andoras, Čehijas, Somijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas un Serbijas. Galveno balvu saņēma Latvija.

Eiropas Padomes pārstāvji pasniedza balvu Domes priekšsēdētāja 1. vietniekam Igoram Prelatovam un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājam Jānim Dukšinskim. Prelatova kungs atzīmēja, ka tik augsta atzīnība neļauj atpūsties, bet gan mudina turpināt darbu, jo nākotnē ir daudz cietokšņa attīstības plānu un projektu.

Balva ir ne tikai atzinība, bet arī apliecinājums tam, ka visus šos gadus pašvaldība ir gājusi pareizo ceļu, rūpējoties par kādreiz degradētās teritorijas atjaunošanu.

Ir cerība, ka iegūtā atzinība veicinās ciešāku sadarbību ar valdību un tās finansiālo līdzdalību projektu īstenošanā.

Pasākums rīkots ar INTERREG V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta Nr. LLI-326 “Pārrobežu reģionālā kultūras mantojuma tūrisma paplašināšana” (CIRCUIT) līdzfinansējumu. Kopējās projekta izmaksas ir 705856 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 599977.59 EUR.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Daugavpils pilsētas dome, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti




Atpakaļ