Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-06-2018

Pilsētas teritorijā savedīs kārtībā mākslīgās ūdenstilpes (VIDEO)


Vasara ir pilsētas teritorijas sakārtošanas darbu laiks. Šajā sezonā Komunālās saimniecības pārvalde ieplānoja virkni pasākumu, kas saistīti ar mākslīgo ūdenstilpju tīrīšanu, peldēšanas vietu labiekārtošanu un meliorācijas grāvju tīrīšanu mikrorajonos.


Liginišķu ielā jau tiek veikti vecā mākslīgā dīķa labiekārtošanas darbi. Vecāka gājuma cilvēki stāsta, ka šeit kādreiz bija zivis un vasaras tveicē bija daudz peldētgribētāju. Ar laiku ūdenstilpe aizauga un radās nepieciešamība to tīrīt. Šeit par pusotru metru padziļinās dīķa gultni, iztīrīs krastu no brikšņiem, veiks teritorijas plānojumu. Meliorācijas grāvis arī tiks sakārtots.
Vēl viens objekts ir dīķis Vienības un Cietokšņa ielu krustojumā. Pašlaik to nevar redzēt no ceļa, bet līdzko ieskaties caur krūmāju: šeit atrodas vēl viena potenciāla pilsētnieku atpūtas vieta, kuru šajā sezonā arī labiekārtos. Pēc tam sāksies mākslīgās ūdenstilpes atjaunošanas darbi Baznīcas un Ūdens ielu rajonā.
Plotičku un Zirgu ezeros arī tiks veikti darbi. Šeit labiekārtos pludmales. Darbus bija plānots sākt vēl pavasarī, bet gruntsūdeņu augstais līmenis neļāva to darīt.
Sižetu sagatavoja Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ