Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-06-2018

Bibliotēka aicina uz interaktīvu lekciju – diskusiju par onkoloģiskām slimībām un to profilaksi


20. jūnijā plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) notiks tikšanās ar veselības aprūpes vadības ārsti Intu Vaivodi par tēmu “Saki vēzim – NĒ!”. Interesentiem būs iespēja piedalīties interaktīvā lekcijā – diskusijā par onkoloģiskām slimībām un to profilaksi. Ārste sniegs ekspreskonsultācijas vīriešiem un sievietēm un atbildēs uz jautājumiem. Tikšanās notiks Daugavpils pilsētas domes īstenotā Eiropas Savienības projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem ļaundabīgs audzējs jeb vēzis ir otrais izplatītākais mirstības cēlonis visā pasaulē. Pētījumi rāda, ka 30-50% onkoloģisko slimību izraisītu nāves gadījumu varētu tikt novērsti, veicot dzīvesveida izmaiņas – atmetot smēķēšanu, samazinot alkohola patēriņu, saglabājot normālu ķermeņa svaru, veicot regulāras fiziskās aktivitātes u.tml. Liela nozīme ir arī savlaicīgai saslimšanas atklāšanai un ārstēšanas uzsākšanai. Latvijā kopš 2009. gada tiek īstenota valsts apmaksāta vēža skrīninga programma, kas paredz dzemdes kakla, krūts un zarnu vēža profilaktisko pārbaudi noteiktām iedzīvotāju grupām. 

Tikšanās ar veselības aprūpes vadības ārsti Intu Vaivodi par tēmu “Saki vēzim – NĒ!” tiek rīkota Daugavpils pilsētas domes īstenotā Eiropas Savienības projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” ietvaros. Tikšanās laikā interesentiem tiks piedāvāta bezmaksas interaktīva lekcija – diskusija par onkoloģiskām slimībām un to profilaksi. Klātesošie tiks informēti par vēža skrīninga aktualitātēm Latvijā un uzzinās par krūts un prostatas vēža veidiem, simptomiem, diagnostiku un ārstēšanas iespējām. Tiks veikti demonstrējumi, izmantojot infografikas, mulāžas un videomateriālus. Tāpat tikšanās gaitā būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt ārsta ekspreskonsultācijas vīriešiem un sievietēm. Lekcijas ietvaros dalībnieki tiks anketēti un ievākti personas dati.

Tikšanās ar ārsti Intu Vaivodi notiks 20. jūnijā plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā). Ieeja – brīva. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ