Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-01-2012

Jaunas iespējas sadarbībā ar Vitebsku (Baltkrievija)


Daugavpils Latviešu kultūras centrs bija ierosinātājs projektam, kurā par partneri aicināja Vitebskas kultūras centru. Finansējumu projekta realizācijai piešķīra ES.

20. janvārī Vienības nama Baltajā zālē notika projekta prezentācija.

Pasākumā piedalījās Domes vadība, Baltkrievijas ģenerālkonsuls Viktors Geisiks, delegācija no Vitebskas, kuru vadīja Kultūras centra “Vitebska” ģenerāldirektors Rodions Bass.

Projekts paredz virkni pasākumu: Vienības namā tiks remontēta Baltā zāle un telpas 4. stāvā, bet Vitebskā rekonstruēs brīvdabas skatuvi. Notiks kultūras pasākumi un kolektīvu apmaiņa, meistarklases, abu pilsētu kolektīviem iegādāsies jaunus tērpus un instrumentus. Daugavpils budžets projektā ir 186 894 eiro, Vitebskas- 109 tūkst. eiro.

 

Atklājot pasākumu, Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka no šī projekta gaida daudz ieguvumu- projekta realizācija uzlabos kultūras iestāžu infrastruktūru, veicinās kultūru apmaiņu, daudzveidos kultūras dzīvi.

V. Azarevičs: “Zīmīgi, ka sadarbības partneris projektā ir tieši Vitebska, mūsu sadraudzības pilsēta Baltkrievijā. Tas paver jaunas iespējas sadarbībai, būs ciešāki kultūras kontakti, varēsim biežāk uzņemt viesus no Vitebskas. Liels paldies visiem, kuri strādāja pie projekta sagatavošanas un novēlu veiksmi tā realizētājiem.”

Baltkrievijas ģenerālkonsuls Viktors Geisiks un Kultūras centra “Vitebska” ģenerāldirektors Rodions Bass izteica pateicību Daugavpilij un Latviešu kultūras centram par iniciatīvu un iespēju iesaistīties šajā pārrobežu projektā un izteica gandarījumu, ka kultūras saites starp pilsētām kļūs vēl ciešākas.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ