Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2018

Daugavpilī noskanēja pilsētas svētki (VIDEO)


Šogad Daugavpils svinēja savu 743. dzimšanas dienu. Svētki sākās dažādos pilsētas mikrorajonos un ilga visu nedēļu. Pilsētas svētku koncerti notika Vecajā un Jaunajā forštatē, Ruģeļos, Grīvā, Ķīmiķu ciematā. Šī gada jauninājums – pasākumi uz jaunās estrādes Neredzīgo biedrības ciematā.


Piektdien uz Vienības laukuma lielās skatuves bija koncerts ,,80-to gadu leģendas”. Publika ar sajūsmu satika māksliniekus. Pēc koncerta tie, kuri vēl vēlējās turpināt ballīti, devās uz diskotēku Olimpiskajā centrā.
Gribētājus izjust radošo atmosfēru gaidīja Cietoksnis. Šeit ceturto reizi norisinājās Daugavpils Marka Rotko mākslas centra organizētā Mākslas nakts. Pasākuma devīze bija „Sieviete mākslā”. Ikviens bija aicināts un gaidīts ļauties plašajai Mākslas nakts programmai, gūstot spilgtus iespaidus un emocijas. Patīkami pārsteidza Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” modes skate. Neaizmirstamu pārsteigumu un sajūsmu radīja putu un lāzeru šovs un diskotēka Rotko centra pagalmā. 
Sestdien, 9. jūnijā, Daugavpilī norisinājās galvenās pilsētas dzimšanas dienai veltītās svinības. Laiks bija brīnišķīgs un, tuvojoties pusdienlaikam, Rīgas iela pildījās ar ļaužu pūļiem, visi gatavojās svētku gājienam. Arī vecāki ar mazuļiem ratiņos, kuri gatavojās ratiņu parādei, izpušķoja tos ar krāšņiem baloniem.
Plkst. 13.00 sākās svētku gājiens. Izglītības iestāžu, uzņēmumu, sabiedrisko organizāciju, sporta klubu kolektīvi, kopumā vairāk par 3000 cilvēku, Daugavpils vadība, sadraudzības pilsētu pārstāvji no Lietuvas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Izraelas.
Orķestra ,,Daugava” pavadījumā kolonna pa pilsētas centrālo ielu virzījās līdz Vienības laukumam, kur, uzrunājot visus pilsētniekus un Daugavpils viesus, Daugavpils mērs Rihards Eigims atklāja pilsētas svētkus. Prieks un smaidi svētku dalībnieku sejās liecināja par noskaņojumu, kas valdīja šajā dienā.
Pēc atklāšanas visus gaidīja leģendārās Daugavpils rokgrupas ,,Elpa” 35 gadu jubilejas koncerts.
Sākot no piektdienas pēcpusdienas līdz svētdienai, Rīgas ielā darbojās svētku tirdziņš. Šeit katrs varēja atrast gan interesanto, gan noderīgo sev, savai ģimenei, bērniem. Tirgotāji no visas Latvijas un kaimiņu Lietuvas vilināja ar visdažādāko preču piedāvājumu. Bija iespēja arī sātīgi paēst, jo svētku dalībniekiem savas ēdienkartes un pakalpojumus piedāvāja un 18 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi. Vietu, ēdamā un dzeramā pietika visiem.
Arī šogad A. Pumpura skvērā tika izveidots Ģimenes parks. Aizraujošas atrakcijas, izklaides un vizināšanās ar zirgirm gaidīja mazos un lielos daugavpiliešus. Šeit varēja satikt un pamīļot dzīvniekus, pavizināties ar elektro un velomobiļiem, lekt batutos. Pieaugušajiem piedāvāja jaunu atrakciju, kura bija uzstādīta skvērā pie Universitātes. Vārdu sakot, izklaižu bija pārpārēm.
Svētku laikā nepārtraukti skanēja mazās skatuves Dubrovina parkā un Rīgas – Alejas ielu krustojumā. Šeit uzstājās pilsētas un pilsētas viesu pašdarbības kolektīvi.
Sestdienas vakarā pilsētniekus un pilsētas ciemiņus gaidīja divi grandiozi koncerti. Pirmo no tiem sniedza populārais un visiem labi zināmais dziedātājs Intars Busulis. Bija iespēja izbaudīt solista sniegumu, dziedāt līdzi, atceroties agrāk zināmās un jaunās dziesmas. 
Arī dziedātājs Dans Balans no Moldovas aizkustināja publiku, kura gavilēja līdzi, dejoja, neslēpjot savas emocijas.
Koncertu iespadoti, pilsētnieki un viesi devās uz Daugavmalu, kur debesis virs pilsētas izgaismoja krāšņā un neaizmirstamā svētku uguņošana. Grandiozais salūts kā svētku kulminācija lika visiem izjust prieku un gandarījumu par savu pilsētu.
Svētdien, 10. jūnijā, plkst. 12.00 uz svētku dievkalpojumu visus aicinās Daugavpils Svētā Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīca. Svinīgā aizlūguma dalībnieku vidū bija arī pilsētas vadība un sadraudzības pilsētu delegāciju pārstāvji, sabiedriskās organizācijas.
Esplanādes parks pie Daugavpils Universitātes piederēja sportam. Šeit bija ierīkota sporta pilsētiņa. Notika sacensības pludmales volejbolā, pilsētas čempionāta posms ielu basketbolā, ielu kultūras čempionāts skeitparkā, tika demonstrētas biedrības ,,Kettebell fit Daugavpils” meistarklases, novusa turnīrs, biedrības ,,Daugavpils Pauerliftinga sporta klubs” meistarklases, meistarklase šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem un čempionāts izpletņlēkšanā un paraugdemonstrējumi. Daudzi atzīmēja, ka šis parks vislabāk atbilst šāda veida sporta svētku organizēšanai.
Svētku dienās pilsēta bija cilvēku pilna, brīžiem likās, ka nebija brīvas vietas: visur mūzika, dziesmas, dejas un svētku atmosfēra. Tātad, svētku devīze ,,Daugavpils skan!” sevi attaisnoja pilnīgi! Daudz laimes dzimšanas dienā, Daugavpils!
Sižetu sagatavoja Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ