Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2018

Turpinās ūdenskrātuvju labiekārtošana


2018.gadā Daugavpils pilsētas pašvaldība ir ieplānojusi vairākus pasākumus, kas saistīti ar ūdens objektu rekonstrukcijas darbiem. Šos pasākumus var iedalīt trīs daļās – 1) Peldvietu renovācija; 2) Mākslīgo ūdenstilpju izveide; 3) Novadgrāvju rekonstrukcija.

Plānots šajā gadā veikt peldvietu renovāciju Plotičku ezera un Zirgu ezeru piekrastēs. Šos darbus bija ieplānot veikt jūnija sākumā, taču sakarā ar augto gruntsūdens līmeni šie darbi tiks veikti augustā;

Attiecībā uz mākslīgo ūdenstilpju izveidi jau uz šo brīdi Liģinišķu ielas rajonā tiek veikti rakšanas darbi. Šajā teritorijā tiks veikta aizaugušā dīķa padziļināšanas darbi, pieguļošās teritorijas planēšana un sakārtošana, kā arī pieguļošās teritorijas novadgrāva posma attīrīšanas darbi.

Pēc pilsētas svētkiem tiks uzsākta aizpurvotās teritorijas revitalizācijas darbi Vienības / Cietokšņa ielu rajonā, netālu no Šūņu upes. Šobrīd šī teritorija ir pārpurvota un aizaugusi ar krūmiem. Pēc darbu pabeigšanas šajā teritorijā tiks izveidota mākslīgā ūdenstilpe, izrautas krūmu saknes un veikta pieguļošās teritorijas sakārtošana, kā rezultātā pilsētā parādīsies vēl viena sakopta teritorija.

Vasaras beigās tiek plānots rekonstruēt esošo mākslīgo ūdenstilpi Baznīcas / Ūdens ielu rajonā, kas kalpos kā gruntsūdeņu savākšanas tilpne Grīvas mikrorajonā, kā arī ziemā, kad ūdenstilpi nosegs ledus sega, šo objektu varētu izmantot vietējie iedzīvotāji, lai spēlētu hokeju.

Attiecībā uz novadgrāvju rekonstrukciju augustā un septembrī tiek plānots turpināt meliorācijas grāvju tīrīšanu Nīderkūnu mikrorajonā, Blaumaņa ielas rajonā ar mērķi pareizi novadīt virszemes ūdens noteci un nepieļaut tālāku pieguļošās teritorijas pārpurvošanos. Šogad plānots uzsākt arī Mežciema mikrorajona novadgrāvju attīrīšanu, kas šajā rajonā jau nav veikta vairāk kā 20 gadus. Protams, arī Daugavpils Cietoksnī jau trešo gadu pēc kārtas tiks turpināta Cietokšņa vaļņu pieguļošajā teritorijā esošo novadgrāvju rekonstrukcija. Šogad plānots renovēt posmu Odu ielas rajonā un paredzams, ka tiks tiks attīrīts grāvis aptuveni 500 garā posmā.

Ar cieņu –

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde”

vides inženieris Kaspars Laizāns

Mob.tel. 29605014

 




Atpakaļ