Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-06-2018

Pilsētā parādījās tramvajs ar sociālo reklāmu (VIDEO)


Pa Daugavpili sācis kursēt tramvajs, kuru rotā ,,Saules” bērnu mākslas skolas audzēkņu zīmējumi. Daudzi ir ievērojuši – tā ir sociālā reklāma, kura aicina pilsētniekus kļūt par audžuģimenēm tiem bērniem, kuri atrodas iestādēs aiz ģimenes rūpju loka, bet, vienkāršāk sakot, bērnu namos. Daugavpils pašvaldība ir aktīvi iesaistījusies deinstitucionalizācijas programmā, kura darbojas visā Latvijā.


,,Saules” skolas mazie audzēkņi ar interesi iesaistījās zīmējumu veidošanā un piedāvāja dizaineriem plašu materiālu kolāžas izveidošanai.
Katrā bērnu zīmējumā ir doma par ģimeni, par attiecībām tajā, par tēva un mātes lomu bērnu dzīvē. Zīmējums šeit ir kā paša ģimenes spogulis, kā bērna sapņu atspulgs.
Visa stilu, domu, jūtu un emociju daudzveidību bija nepieciešams apvienot vienā kolāžā un pa pilsētā braucošais vagons ir pierādījums tam, ka viss ir izdevies.
Speciālisti, kuri ir iesaistīti deinstitucionalizācijas procesā, cer, ka tāda veida reklāmas objekts kļūs par atgādinājumu visiem pilsētniekiem, ka bērniem, kurus ir atstājuši vecāki, ir nepieciešama sava ģimene, lai arī audžu, bet ģimenē, kur valda miers, mīlestība un prieks, tāds, kā uz bērnu zīmējumiem un bērnu sapņos.
Sižetu sagatavoja Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti.




Atpakaļ