Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-06-2018

Daugavpilī notika dizaina domāšanas praktiskais seminārs (VIDEO)


31. maijā Daugavpils Biznesa inkubatorā notika dizaina domāšanas praktiskais seminārs “No radošās kopienas uz radošo kvartālu?”. Ar šo pasākumu Latvijā jau astoto gadu pēc kārtas aizsākas Radošās darbības nedēļa radi!, kuras mērķis ir rosināt izpratni un interesi par radošošu pieeju domāšanā un darbībā, aktīvi iesaistot interesentus dažādos kopā radīšanas un darīšanas pasākumos. Daugavpils ir pirmā pilsēta, kura šogad aizsāk šo nedēļas ciklu. Pēc tam reģionālie semināri notiks Liepājā, Jelgavā un Cēsīs.


Uzrunājot semināra dalībniekus, Biznesa inkubatora vadītājs Andris Zelčs pateicās visiem, kas bija atsaucīgi, ieinteresēti, oriģinālu ideju pilni un gatavi aktīvi iesaistīties semināra aktivitātēs – domāt radoši un tālredzīgi.
Šāda veida pasākumi rada idejas, attīsta radošo potenciālu, kas gala rezultātā attīsta, virza pilsētu un tās vidi.
Radošās darbības nedēļas projekta vadītāja Līva Stūrmane atzīst, ka projekta komandas uzdevums ir kopā ar semināra dalībniekiem definēt pilsētas attīstības aktuālos jautājumus, kurus var palīdzēt risināt.
Semināra laikā tā dalībnieki iepazinās ar dizaina domāšanas metodēm, kas veicina ideju un projektu īstenošanu, piesaista tiem auditoriju, ņemot vērā vietējās vajadzības.
Dizaina domāšanas praktisko semināru vadīja Demola Latvia radošā procesa vadītāja Signe Adamoviča un uzņēmuma Design Elevator vadītājs Charles Bušmanis(Čārlzs Bušmanis).
Augusta beigās aktīvākie Radošās darbības nedēļas radi! dalībnieki tiks aicināti apmeklēt Latvijas Investīciju aģentūras rīkoto inovāciju festivālu Rīgā.  
Daugavpils pilsētas Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ