Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-05-2018

Daugavpils reģionālajā slimnīcā nodarbības vadīja Vašingtonas Universitātes profesors (VIDEO)


Ārsti un visi medicīnas darbinieki pieder pie tādas profesiju grupas, kuras pārstāvji mācās visu dzīvi. No tā brīža, kad Daugavpils reģionālā slimnīca kļuva par Stradiņa Universitātes klīnisko bāzi, ārstu apmācības process kļuva pieejamāks. Parādījās iespēja aicināt ārzemju profesorus uz klīniku, lai šeit, uz vietas, apspriestu profesionālos jautājumus, saņemt vērtīgo pieredzi, pārņemt jaunās ārstēšanas metodikas un tehnoloģijas.


17. maijā Daugavpils reģionālajā slimnīcā bija teorētiskās un praktiskās nodarbības. Tās vadīja Vašingtonas Universitātes profesors, bērnu intensīvās terapijas klīnikas medicīnas direktors Metjū Goldsmits. Tēma – neatliekamie stāvokļi pediatrijā.
Speciālisti tiešām uzdeva daudz jautājumu. Neskatoties uz to, ka lekcija, kā arī praktiskā nodarbība bija angļu valodā, bija saprotams, ka mūsu ārsti ir kompetenti, seko līdzi medicīnas zinātnes pasaules mēroga sasniegumiem, sekmīgi orientējas situācijās un klīniskajos gadījumos, kurus piedāvāja profesors.
Mūsu slimnīcas un Stradiņa Universitātes metodiskā un zinātniskā sadarbība turpinās. Turpmāk ārstus un medmāsas gaida jauni vadošo pasaules medicīnas speciālistu semināri un praktiskas nodarbības.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ