Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-05-2018

Daugavpilī noskriets pusmaratons (VIDEO)


Jau otro gadu Daugavpils ir kļuvusi par pilsētu, uz kurieni tiecas skrējēji ne tikai no Latvijas, Baltijas, bet no visas Eiropas. 29. aprīlī šeit norisinājās pusmaratona ,,Bigbank skrien Latvija 2018” otrais posms. Organizatori piedāvāja distances jebkurai gaumei un sagatavotības līmenim.

 Bez pusmaratona profesionāļiem bija arī amatierdistances – 5,5 kilometri, 10 kilometri, kā arī speciālā distance, veltīta Latvijas 100 – gadei. Bija padomāts arī par nūjotājiem, kuri sen ir pierādījuši, ka ar nūjošanu var nodarboties dažāda vecuma pārstāvji. Bija arī skrējiens bērniem, bet visemocionālākās un aizkustinošākās bija sacensības mazajiem rāpotājiem. Vienības nama lielajā koncertzālē viņiem bija izklāts tepiķis, uz kura arī izvērsās sacīkstes. Pēc organizatoru aplēsēm, šogad Daugavpilī sapulcējās vairāk dalībnieku nekā pagājušajā gadā. Viņu skaits bija tuvu trim tūkstošiem.
Un tiešām, pilsētas centrs kūsāja. Organizētāji pacentās un ērti laika ziņā izrindoja startus dažādās distancēs, tāpēc sacensības bija iespaidīgas. Paveicās arī ar laika apstākļiem, pateicoties kam, arī skatītāju bija daudz.
Daugavpils mērs Rihards Eigims, kurš atvēra sacensības, arī pats ņēma aktīvu dalību tajās. Pienācīgi noskrienot distanci, kā visi sportisti, viņš saņēma Daugavpils pusmaratona piemiņas medaļu. Nākošais lielo vislatvijas sporta svētku posms notiks Rēzeknē 27. maijā. Pēc tam pusmaratona dalībniekus uzņems Ventspils, Jelgava, Kuldīga, Valmiera un Sigulda.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ