Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-04-2018

Daugavpilī notika pasaules čempionāts hortingā (VIDEO)


Pagājušajās brīvdienās Daugavpils Olimpiskais centrs kļuva par ļoti krāšņu pasaules mēroga sacensību norises vietu.  No 20. līdz 22. aprīlim šeit notika Trešais Pasaules čempionāts hortingā. Daugavpilī ieradās ap 200 sportistu, kuri pārstāvēja vairāk nekā 10 valstis. Sacensības notika dažādās vecuma kategorijās. Šis sporta veids ir vēl jauns, nākošgad tā dzimtenē Ukrainā atzīmēs 10 gadus, kopš tā dzimšanas.
Hortings tas ir sporta veids, kura pamatā ir pieredze profesionālu sportistu sagatavošanā, izmantojot dažādu kaujas mākslas veidu vadošu mūsdienīgu sagatavošanas metodiku, iekļaujot efektīvu pašaizsardzības paņēmienu kompleksu. Tā ir sportista sagatavošanas kompleksa sistēma, kurš ir gatavs uzstāties sacensībās ar dažādiem pilnkontaktu divcīņas noteikumiem.


Hortings piesaista ar savu universālumu un noteikumu vienkāršību, kuros ir ierobežojumu minimums
Cīniņš sastāv no diviem raundiem. Pirmajā raundā ir ekipējums – boksera cimdi. Otrajā – cīņa notiek bez tiem, bet te jau nedrīkst sist pretinieku pa galvu. Bez pāru cīniņiem bija ļoti spilgti paraugdemonstrējumi.
Pēc organizatoru un Starptautiskās hortinga federācijas pārstāvju viedokļa, Daugavpils, pateicoties savai sporta infrastruktūrai, ļoti labi iederas tāda mēroga sacensību organizēšanai. Tāda veida sacensības, pateicoties savam iespaidīgumam, pievelk lielu cienītāju skaitu. Daugavpilī tādu pagaidām nav daudz, kaut arī paskatīties bija uz ko, bet kas attiecas uz emocijām un adrenalīnu – to bija pārpārēm. Pilsētai Starptautiskais turnīrs – prestiža un atpazīstamības jautājums un vēl – tās ir piepildītas viesnīcas un darbs sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.
Organizatori cer, ka pasaules čempionāts, kurš notika Daugavpilī, kļūs par starta punktu hortinga attīstībai Baltijas valstīs.

REZULTĀTI
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ