Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-04-2018

Dzīvojamajā mājā Gaismas ielā 7 darbi turpinās (VIDEO)


Mājā, kas atrodas Gaismas ielā 7, turpinās darbi, lai ēku sagatavotu renovācijai. Process prasa laiku, bet tas ir nepieciešams, lai saņemtu būvniecības atļauju. Atgādināsim, ka nesošo konstrukciju pārbaudei deputāti pieņēma lēmumu par tehniskās ekspertīzes pieteikšanu. Šaubas radīja nelielas plaisas, kuru parādīšanās cēloni vajadzēja noskaidrot, lai adekvāti un tehnoloģiski pareizi turpinātu darbus objektā. Tā realizācijai pašvaldība izsludināja konkursu par darbu veikšanu apsekošanas atzinuma izstrādāšanai un projektēšanas uzdevuma sagatavošanai.


Ekspertīzes rezultāti ļaus projektētājiem maksimāli korekti projektēt visus nepieciešamos renovācijas darbus. Konkursa rezultātā lēmums par projekta darbu veikšanu tika noslēgts ar firmu ,,Būvdizains”.
Tās uzdevums – izveidot tehnisko dokumentāciju. Projektētāja pārstāvji pašlaik strādā objektā. Viss projektēšanas darbu komplekss finišēs vasaras beigās.
Pēc tam pašvaldībai jāpublicē projekta ekspertīzes dokumentācijas iepirkums. Pēc ekspertīzes pozitīva rezultāta saņemšanas pašvaldības deputāti varēs pieņemt lēmumu par celtniecības darbu uzsākšanu. Saprotams, ka renovācijas process ir diezgan ilgs un sarežģīts, bet nepieciešams normatīvo aktu ievērošanai, kuri ir celtniecības jomas neatņemama sastāvdaļa. Atgādināsim, ka dzīvojamā māja pieder pašvaldībai, tajā ir 110 dzīvokļi, 3 kāpņu telpas, kopējā platība ir 8 tūkstoši kvadrātmetru. Pēc remonta pašvaldības dzīvokļus šeit saņems daudzbērnu un audžuģimenes, kā arī speciālisti, kuru ļoti trūkst Daugavpilī.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ