Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-04-2018

Daugavpils gatavojas pusmaratonam (VIDEO)


Par spilgtu pagājušās nedēļas akcentu pilsētā un novadā kļuva sporta akcija, kura norisinājās pirms Daugavpils pusmaratona posma ,,Skrien Latvija”. Akcijas organizētāji no agra rīta līdz pat vakaram piektdien, 13. aprīlī, dažādās vietās piedāvāja gribētājiem paskriet, ar to pašu sagatavojoties grandiozajam sporta pasākumam. Skriešanas posmu maršrutā bija iekļautas Daugavpils pilsētas un novada skolas un uzņēmumi.
Ap plkst. 12.00 Bigbank Skrien Latvija automobilis piebrauca pie Daugavpils pilsētas domes. Sava pusdienu pārtraukuma laikā pašvaldības sportiskākie darbinieki piedalījās skrējienā, lai atbalstītu akciju un iejustos sporta svētku atmosfērā.


Pēc tam pasākums pārvietojās uz Vienības laukumu, kur gribētāji skrēja pa tā perimetru. Vismazākais skrējējs pat saņēma organizētāju balvu. Daugavpils cietoksnis kļuva par vēl vienu improvizētā skrējiena punktu.
Akcijas organizatori skrējienam piesaistīja pat ekskursijas dalībniekus, kuri, neskatoties uz ne visai piemērotu apģērbu, tomēr piekrita skriešanai apkārt reklāmas automobilim. Savu artavu ienesa arī Valsts policijas darbinieki. Policisti Kaķis un Bebrs, kaut arī finišēja pēdējie, padarīja skrējienu neaizmirstamu un uzlaboja dalībnieku noskaņojumu. Zemgales pamatskolā, kura atrodas netālu no Lietuvas robežas, pusmaratona rīkotājus gaidīja ar lielu nepacietību. Ņujorkas maratona dalībnieks, daugavpilietis Jānis Kolužs iedvesmoja bērnus sporta sasniegumiem, skrienot ar viņiem kopā.
Akcija ietvēra Daugavpils pilsētas un novada teritorijas 21 punktu.
Organizatori atzīmē iedzīvotāju atsaucību un aicina visus piedalīties pusmaratonā, kurš notiks 29. aprīlī.
Atgādināsim, lai piedalītos, ir nepieciešams piereģistrēties vai nu mājas lapā http://bigbankskrienlatvija.lv , vai veikalā ,,Sportland” tirdzniecības centrā ,,Ditton”. Šeit speciāli daugavpiliešiem reģistrācijas cenas būs zemākas. Pilsētas bērniem, pateicoties Daugavpils pilsētas domes atbalstam, reģistrējoties līdz 17. aprīlim, piemērojama speciāla cena – 1 eiro.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ