Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-04-2018

Kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma darbība (VIDEO)


Līdz ar pavasara iestāšanos sākas arī kūlas dedzināšana. Izdarot šo noziegumu, neapzinīgais dedzinātājs nesaprot, ka var nodarīt postu ne tikai sev, savai dzīvībai, bet arī apdraud līdzcilvēkus un viņu īpašumu.


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ik dienu steidzas uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu. Šogad bijuši jau ap 200 izsaukumiem. Vieni tiešām vēlas tādā veidā sakopt savu teritoriju, daļu nodedzina bērni vai pusaudži, kuriem tā šķiet aizrautīga spēle. Bet daļa no kūlas ugunsgrēkiem izceļas no nepieskatītiem ugunskuriem vai arī nevērīgi izmestiem izsmēķiem. Šogad pavasaris ir sauss, kas vēl vairāk pastiprina kūlas dedzināšanas nelabvēlīgās sekas. Ugunsdzēsēju nodaļā atzīst, ka šāda veida ugunsnelaimju skaits ikgadu pieaug.
Pašvaldības policija šajā periodā ikdienas patrulēšanā pievērš pastiprinātu uzmanību teritorijām, kur iespējami kūlu ugunsgrēki. Atbildība par kūlas dedzināšanu ir paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Cilvēki neapzinās, cik bīstama ir kūlas dedzināšana – tā ir nekontrolējama, jo liesmas strauji izplatās, sev līdz paņemot būves un nodarot lielu postu dabai. Būsim saudzīgi pret sevi, cilvēkiem blakus un dabu!
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ