Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-03-2018

Bibliotēkā rit ,,Digitālā nedēļa” (VIDEO)


20. martā Latgales centrālajā bibliotēkā ,,Digitālās nedēļas” ietvaros notika publiska lekcija ,,E – veselība iedzīvotājiem”. Speciālists iepazīstināja klātesošos ar e – veselības sistēmas būtību, tās darbības mērķiem un principiem.
Bibliotēkā visu šo nedēļu notiek dažādi pasākumi, kas ir Eiropas informatīvās kampaņas ALL Digital week 2018 sastāvdaļa.
E – veselības sistēma ir samērā jauna, tāpēc cilvēkiem ir jāpalīdz tās apgūšanā, kaut gan e – receptes un e – darba nespējas lapas jau ir kļuvušas par mūsu ikdienu. Šī sistēma ļaus būt caurskatāmai informācijai par pacienta lietotajiem medikamentiem, ārstnieciskajiem izmeklējumiem, speciālistu rekomendācijām un būs pieejama ne tikai mediķiem, bet arī pašiem medicīnas iestāžu apmeklētājiem.


22. martā plkst. 14.00 notiks seminārs “VSAA pakalpojumu pieprasīšana elektroniski”. Visi interesenti varēs uzzināt kompetentu informāciju par Valsts sociālās apdrošināšanas agentūras e-pakalpojumiem.
Mūsu valstī digitālā nedēļa notiek jau devīto reizi. Pērn kampaņas laikā visā Latvijā tika organizēti 638 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.
Bibliotēka aicina pilsētniekus būt aktīviem un iesaistīties ,,Digitālās nedēļas” pasākumos. To programma pieejama bibliotēkas mājas lapā. 
Sižetu sagatavoja Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ