Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-04-2018

Pašvaldība atgādina- kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma darbība


Atbildība par kūlas dedzināšanu ir paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.panta „Ugunsdrošības prasību pārkāpšana” ceturtajā daļā. Par kūlas dedzināšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt euro. Šo pantu izskata un lēmumu lietā pieņem pilsētas Administratīvā komisija.

Daugavpils pilsētas pašvaldības policija, īstenojot ikdienas sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, pievērš papildus uzmanību teritorijām, kur ir iespējama kūlas dedzināšana. Pašvaldības policijā ir izstrādāts plāns un katrai mobilajai patruļgrupai ir piestiprināta konkrēta teritorija, kura šajā periodā tiek pastiprināti kontrolēta. Konstatējot kūlas dedzināšanu, kā arī situācijās, kad iedzīvotāji informē pašvaldības policiju par kūlas ugunsgrēkiem, informācija tiek nekavējoties nodota Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienestam.

Papildus informējam, ka 2018.gada 18.martā Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki, nodrošinot sabiedrisko kārtību un drošību pilsētā, konstatēja, ka pretī dzīvojamai mājai deg kūla un blakus atrodas, kā vēlāk tika noskaidrots, nepilngadīgas personas. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta darbinieki, kā arī tika noskaidrotas iespējamās vainīgās personas kūlas dedzināšanā. Ņemot vērā to, ka šīs personas ir nepilngadīgas, lietas materiāli nodoti Nodaļas profilaktiskajā darbā ar jauniešiem darbiniekiem izvērtēšanai un tālākai rīcībai. Ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Vairāk informācijas par kūlas dedzināšanu atrodama “ŠEIT

Informāciju sagatavoja Daugavpils pašvaldības policija




Atpakaļ