Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-03-2018

Latvijas filmas Latvijas simtgadei


Latvijas filmu nozare valsts simtgadei par godu sagatavoja krāšņu sešpadsmit filmu programmu – sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās un divas animācijas filmas – gan lielajiem, gan mazajiem skatītājiem. Filmas demonstrē arī Daugavpilī.

Nacionālā Kino centra padāvātās filmas ir par mūsu vēsturei būtiskiem notikumiem (1905. gada revolūcija, 2.pasaules karš, atjaunotās Latvijas Republikas tapšana), tāpat arī par izcilām personībām Latvijā (Vizma Belševica, Kurts Fridrihsons). Filmu autoru vidū ir gan klasiķi, tādi kā Ivars Seleckis, Roze Stiebra, Dzintra Geka, gan arī vidējās un jaunākās paaudzes režisori, kā Edmunds Jansons. Dāvis Sīmanis, Anna Viduleja, Madara Dišlere un citi.

2017. gada 17. augustā filmu ciklu atklāja režisora Vara Braslas ģimenes filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. 24. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja Ilonas Brūveres filma “Ievainotais jātnieks”, bet 18. novembrī skatītāji novērtēja Askolda Saulīša filmu “Astoņas zvaigznes”.

2018. gada garumā pie skatītājiem nonāks vēl trīspadsmit filmas, kuras būs skatāmas Latvijas lielākajos kinoteātros, arī Daugavpils kinoteātris Silversreen piedāvā noskatīties “Es redzu Latviju” programmas filmu “Paradīze 89”, kura šodien, 14. martā, skatāma pirmo reizi. Aprīlī pirmizrādi Daugavpilī piedzīvos arī ģimenes filma “Bille”. 2018. gada septembrī būs skatāma arī filma “Homo Novus”.

Filmas nosaukums

Kad filma tiek/tiks  rādīta?

Cikos filma tiek/tiks rādīta?

Paradīze 89

Pirmizrāde - 14. 03.

16:25

Bille

Pirmizrāde – 20.04.

Laiks vēl tiks precizēts

Homo Novus

Pirmizrāde - 28. 09.

Laiks tiks precizēts

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas domes

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ